Vedligeholdelse er alfa og omega – både ift. at sikre dit hus’ værdi, men også for at få hverdagen til at hænge sammen. I denne artikel har vi samlet et par råd til de vigtigste vedligeholdelsesmæssige ting på listen.

Hyppig rengøring

Vi starter ved det mest basale, nemlig rengøringen. Vi ved alle, at støv og snavs virker decideret frastødende på mange af os, og især når vi taler om potentielle købere.

Derfor er det så uhyre vigtigt, at en grundig og hyppig rengøring løbende står på dagsordenen. Du må ikke gå på kompromis med denne post. Rengøringen skal fungere, og den skal fungere hver gang. Mange vælger at ansætte professionel rengøringshjælp, hvilket vi i høj grad anbefaler.

Sæt ting i system

I forlængelse af rengøringen, som ifølge os er alfa og omega, nævner vi også oprydning. Oprydning, systemer, orden. Kært barn har mange navne, og uanset hvad du ynder at kalde det, skal du praktisere det. At have orden på sine ting kommer alle til gavn: dig selv, din familie, dine gæster og potentielle købere.

Vinduespudsning

Et godt førstehåndsindtryk er som sagt vigtigt, og i mange tilfælde er vinduerne noget af det første, dine gæster ser. Derfor skal de selvfølgelig altid være nypudsede og rene. Har du budget til det, kan du naturligvis betale dig fra det og få professionel hjælp. Om ikke andet så bare en gang imellem. Det er dog også nemt at pudse sine vinduer selv – og især med det rigtige vinduespudserudstyr er det intet problem. Udstyret er for det meste en engangsinvestering – eller i hvert fald en sjælden investering – og til gengæld får du rene ruder til enhver tid.

Rottespærre

Vi runder af med noget lidt anderledes, nemlig skadedyrsbekæmpelse. Der er ikke ret mange mennesker, som sætter pris på at se skadedyr som eksempelvis rotter det sted, de skal bo eller besøge. Derfor kan det altså være en rigtig god idé at investere i montering af rottespærre. Når det kommer til skadedyrsbekæmpelse, er der naturligvis nogle forholdsregler, man selv kan tage. Når det så er sagt, giver det rigtig god mening at tilkalde professionel hjælp på dette område. Med en autoriseret montering af rottespærre er du sikker på, at det bliver gjort efter alle kunstens regler, og så har du i hvert fald gjort dit for at komme skadedyrene til livs.

Ligesom vinduespudserudstyret er denne investering noget, du kun skal investere i en eller meget få gange, og alt i alt er det altså givet rigtig godt ud.