Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Man behøver ikke at bo i en bolig i lang tid, før man måske begynder at føle, at der er noget, der godt kunne trænge til at blive ændret. Måske har du fået fornemmelsen af, at der mangler noget i dit hjem. Det kan være en mindre detalje, som kan være lige akkurat det, der ender med at pifte det hele op. Vi kender alt til disse overvejelser, og vi dekorerer ofte vores egne hjem. Derfor har vi lavet en kort guide til, hvordan du ret enkelt kan puste nyt liv i dit hjem.

Flyt lidt rundt på dine møbler

Når man hører ordene ”fornyelse”, ”boligdekoration” eller lignende, har mange en tendens til at antage, at der er tale om en total makeover af selve boligindretningen. Ofte kan dette selvfølgelig føles nødvendigt, især hvis indretningen ikke er blevet ændret i meget lang tid. Dette kan du forebygge ved hyppigt at flytte rundt på den måde, møblerne i enten stuen eller soveværelset står på.

Det behøver ikke at være det helt store. For eksempel, hvis din sofa lige nu står lænet op ad væggen, og din fladskærm står på tv-bordet ved vinduet overfor, kan du bytte rundt på deres positioner. Bor nogle huller og sæt fladskærmen op på væggen, flyt tv-bordet og erstat det med sofaen. Tit er det disse små flytninger, der resulterer i, at dit hjem ikke føles gammelt, og på den måde skal du egentligt ikke investere i nye ting, udover måske skruerne til fjernsynet. Med denne indretning sparer du ligeledes plads.

Indret en del af boligen til hjemmefitness

Mange mennesker finder ikke tiden til at tage til et fitnesscenter, træne kroppen og forbrænde kalorierne. Derfor kan det være en god ide at indrette en del af ens hjem til et sted, hvor man kan træne, når man har lyst. Igen, det behøver ikke være det helt store.

Start med en træningsmåtte hvor du kan lave maveøvelser og andre øvelser med egen kropsvægt. Køb nogle små håndvægte, et sjippetov, en motionscykel eller noget helt fjerde. Ved at gøre en lille del af din bolig til et aktivt sted, vil du slå to fluer med et smæk, da du både har fået fornyelse, ud over at du egentligt kan bruge denne fornyelse til noget konkret og konstruktivt.

Husk dog at passe på dig selv, så du i din træningsiver ikke kommer til at anstrenge dig for meget. Skulle dette dog alligevel ske, findes der heldigvis en let løsning. Du kan nemlig finde forskellige former for sportstape, som kan hjælpe med at forebygge og afhjælpe overbelastede muskler, blandt andet hos https://www.henza.dk/.

Muligheden for hvor stort et hjemmefitness man kan få, vil selvfølgelig variere fra situation til situation. For måske er alle værelserne allerede indrettet til børnenes værelser, kontoret eller dit soveværelse. Hvis din bolig dog har flere værelser at gøre godt med, kan du bruge dette. Ellers kan du sagtens gøre brug af dit soveværelse, som i forvejen ofte er dit frirum.

Vi vil her til sidst nævne, at det er fantasien der sætter grænserne for, hvordan du kan forny din bolig. Det er blot en stor fordel at huske, at den store fornyelse sagtens kan findes i det enkelte.