Sponsoreret indhold

Mange husejere kender dette problem: Langsomt bliver hjørner i kælderen eller på loftet bare proppet til med rod, og halvdelen af tiden har man faktisk ingen anelse om, hvad det er for noget rod. Selvom man relativt ofte finder kasser med julepynt og festpynt frem, er der nogle af de kasser, møbler og diverse andre ting, der bare står og samler støv.

Den bedste måde at forebygge mod denne type rod er selvfølgelig at smide ud jævnligt. Gamle møbler skal ikke til opbevaring, de skal ud af hjemmet. Kig jævnligt loft eller kælder igennem for ødelagte ting og sager, og giv ordentlig plads til objekter med sentimental værdi. Dog kan det også nogle gange være, at den eneste løsning er en ordentlig hovedrengøring af loft eller kælder samt opsætning af et opbevaringssystem, der virker. Derfor får du her nogle tips og tricks til, hvordan du kan gøre opbevaring og oprydning lidt nemmere både i dit hjem og i din have.

Find inspiration fra butiksopbevaring

Hvis du især har problemer med rod inde i selve huset, så vil enhver form for investering i ordentlig opbevaring selvfølgelig afhjælpe problemet. Det er afgørende at skabe ordentlig plads til denne opbevaring, ellers ender man bare med en stabel papkasser i hjørnet igen. Derfor skal der først vælges et sted, hvor du vil have din opbevaring, og derefter skal rummet klargøres til smartere opbevaring.

I mange butikker kan du finde såkaldte rillepaneler. Disse kaldes også slatwalls. Den smarte slatwall er ganske enkelt en rillet firkant, der hænges op på væggen. I rillerne kan man hænge hylder eller knager, der i mange butikker bærer tøj, smykker, pynt og andet inventar. I hjemmet kan man stille kasser på dem. På denne måde kan man ikke blot skabe et godt overblik over ens ejendele, man kan også nemt rykke rundt på sin opbevaring, som ens behov ændrer sig.

Hvis du er interesseret i at skabe opbevaring med en slatwall, kan Prip-Inventar.dk hjælpe dig i gang. Slatwalls fra Prip-Inventar.dk fås i flere forskellige farver, tætheder og størrelser, så du kan sikkert finde den helt rigtige slatwall til dine behov.

Minimér rodet i skur og have

Den nemmeste måde at minimere rod i dine udendørsområder er selvfølgelig ligeledes ved at sørge for, at alt, der opbevares udenfor, har sin plads og sin funktion. En god måde at sørge for, at alt i din have egentlig benyttes, er ved at skabe et skur til opbevaring af udendørs ting. Selvom det kan virke lidt afskrækkende i første omgang at bygge sit eget skur, er det faktisk nemmere end man skulle tro. Dit skur skal trods alt ikke leves i, så det kan snildt samles af træ og med trapezplader som tag. Trapezplader fra E-Plast.dk er holdbare og nemme at montere, hvis du mangler disse.

Det kan altid betale sig at holde sit haveudstyr og andet tørt, hvilket selvfølgelig gøres nemmere, hvis man rent faktisk har plads til opbevaring i selve haven. Derfor kan et billigt tag af eksempelvis trapezplader gøre en kæmpe forskel for din oprydning og opbevaring i dit hjem.