Dette indhold er sponsoreret. 

I mange danske hjem er sort, grå og hvid de dominerende farver, mens møbler fra IKEA er et gennemgående element i alle stort set alle rum. Lyder det en smule som dit hjem? Og vil du også gerne prøve noget nyt? Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan peppe dit hjem op ved at gøre din indretning mere kreativ og legende. Det behøver ikke kræve meget energi eller koste mange penge – selv med en forholdsvis lille indsats, kan du gøre en stor forskel.

Den gode bund

Først og fremmest handler det om at have et godt udgangspunkt at gå ud fra. Nogle kvalitetsvarer som er simple men smukke, så du nemt kan skifte andre, mindre ting ud løbende og lave forandring på den måde. Eksempelvis kan du fra Lampemesteren købe smukke  Le Klint kvalitetslamper, som du godt kan regne med ikke vil gå af mode de næste mange år. Herudover kan du købe et lækkert, håndlavet træbord og et par skindstole eller lignende. Ting som er lækre og nemme at sammensætte med mere farverige elementer. Det er selvfølgelig dyrt at købe alle disse ting på én gang, men du kan passende have dem i baghovedet, når du ønsker dig gaver. Herfra er det nemmere at være modig med andre elementer i din indretning. 

Rene farveflader

Eksempelvis hvilken farve dine vægge skal være. Du synes måske, at det lyder lige lovligt friskt med en grøn eller en rød væg – men hvorfor ikke prøve det af? Du kan jo starte med en enkelt væg, og hvis det går helt galt, kan du altid male den over. Det kan også være, at du bliver så glad for den, at du får lyst til at male andre vægge i huset i en frisk farve. Tænk gerne i farvekoder, der skaber balance i hjemmet, og husk, at det er fint at matche både hvide og farvede vægge. Alt behøver ikke være i pangfarver – det kan hurtigt blive for voldsomt.

Bryd med minimalismen

Et sidste råd er at bryde med tanken om, at alt skal være i minimalistisk stil. Det er et fint udgangspunkt og meget klædeligt, men det skaber også begrænsninger, og dit hjem kan let komme til at ligne alle andres. Hvad er der egentligt sjovt ved det? Tænk i stedet kreativt og vis din personlighed, når du indretter dig. Er du eksempelvis musikglad? Glad for dyr? Eller natur? Disse ting er oplagte at vise frem indendøre. Eksempelvis ved at hænge et par guitarer op på væggen i stedet for at pakke dem væk i et afsides rum.