Køkken

Står du og skal til at indrette dit nye køkken? Så kan du med fordel indrette det i en moderne stil, der både kan bringe mere lys, mere frihed og mere hygge ind i din hverdag. Køkkenet er nemlig samlingspunktet for mange familier, og derfor er det vigtigt, at det er rart at befinde sig i det. Denne guide vil fortælle dig, hvordan du kan få et superflot nyt køkken, der vil holde i mange år.

Bring lyset ind

Lys giver energi og bedre humør, så sørg for, at der er masser af mulighed for, at der kan komme lys ind i dit nye køkken. Et vindue i loftet eller på væggen er en god måde at bringe naturligt lys ind, men et par loftslamper kan også klare opgaven.

Tænk også gerne kreativt, og sæt lamper i for eksempel køkkeninventaret – så når du åbner skuffen til bestikket, bliver det belyst af en smart lyskilde. En oplyst bar vil også være et sikkert hit hos gæsterne.

Under alle omstændigheder giver et lyst køkken fornemmelsen af et større rum, og det virker på samme tid mere indbydende at befinde sig der. Snak eventuelt med en elektriker eller en køkkendesigner om, hvordan du kan få et smart, belyst køkken.

Vægt funktionalitet og æstetik lige højt

Et køkken bør være praktisk at færdes i. Det nytter ikke noget, at man skal op og stå på en skammel, hver gang man skal bruge et af sine køkkenredskaber eller ned at kravle for at få fat i et ildfast fad. På samme tid vil man også gerne have, at køkkenet er flot at se på, og at andre synes det samme.

Derfor bør du tænke, at funktionalitet og æstetik skal spille sammen i for at få drømmekøkkenet. Du skal altså både finde inventar, du kan lide, og som kan opbevare mange ting, og som hænger sammen med resten af køkkenet hjemmet. Det vil sige soveværelset, bad og stuen. Med lidt professionel vejledning kan man komme langt. Derfor kan du booke et møde i dag, og få et godt tilbud til et moderne køkken her.

Hold farverne enkle

Den moderne køkkenindretning stemmer på mange måder overens med den skandinaviske indretningsstil. Her er der fokus på enkelthed og få, sarte farver. Det giver en stemning af ro og beherskelse, og så er det samtidig meget æstetisk flot at se på.

Hold rigtig gerne farverne simple i dit nye køkken. Du vil ikke have knaldblå skabslåger, som ikke passer til resten af indretningen. De bedste farver lige nu er sort, hvidt og lyst træ, så forsøg at kombinere og indrette efter disse farver.

Giv køkkenet personlighed

Bare fordi køkkenet helst skal holdes enkelt betyder det ikke, at du ikke kan have nipsting stående overhovedet. Det betyder bare, at du bør vælge, hvilke små ting du bedst kan lide, og som afspejler dig bedst. I stedet for at have 20 små ting stående rundt omkring, så begræns dig i stedet til 5. Det vil have meget større effekt at have få ting stående fremme, da de ikke skal kæmpe om opmærksomheden.

Du kan også pynte køkkenet med nogle af de redskaber, du alligevel skal bruge i hverdagen, såsom skærebrætter i træ eller glaskrukker med pasta. Lader du disse ting stå fremme er det både mere praktisk for dig selv, og det er også med til at pynte dit køkken med nogle af de ting, man alligevel ville forvente i et køkken.

Husk stadig at holde det enkelt, lyst og opryddet, og så er du godt på vej til dit drømmekøkken.