Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Det er vigtigt for alle mennesker indimellem at tage sig tiden til at slappe af, og mens det for nogle er den nemmeste opgave i hele verden, så kan det være svært for andre at finde roen til at slappe af.

Det kan særligt være svært i disse tider, hvor vores hjem skal kunne mange ting, og hvor mange af hverdagens funktioner er presset ind under ét tag. Hvis du er en af dem, der både arbejder og holder fritid i dit hjem og samtidig har svært ved at tage sig tiden til at slappe af, har vi her samlet to bud på, hvordan du bruger dit hjem til at slappe af i.

Afslapning

Hvis du har svært ved blot at kaste dig på sofaen og tænde for din favorit-TV-serie på ubestemt tid, kan du med fordel gøre afslapning til en reel aktivitet.

Hos Det Halve Kongerige kan du forkæle dig selv med lækre ting til dig selv og din bolig, som du kan have på, når det er tid til afslapning.

Rammesæt din afslapning således, at du ved, hvornår den starter, og hvornår den slutter. Det giver en ro at vide, hvor længe du skal blive ved. Sørg også for at klæde om til din afslapning, som du ville gøre til alle andre aktiviteter. Det kan være med bløde bukser, lækkert undertøj, hyggelige strømper og varme sutsko.

Ved at klæde dig på til afslapning sikrer du, at du kan finde dig behageligt til rette, men du forbereder også din krop og dit sind på, at det nu er denne aktivitet, der står på programmet.

Hvis du har svært ved at sidde stille, kan det også være en idé at finde på en aktivitet, som du kan foretage dig, imens du slapper af. Du kan for eksempel sætte dig ned og hækle eller strikke projekter til dig selv eller din omgangskreds, eller læse en bog.

Outdoor

Nogle mennesker slapper bedst af i naturen, og hvis du er en af dem, kan det være en god idé at gå ud og få noget frisk luft. Det kan være en fordel at forlade hjemmet i disse tider, hvor vi bruger ualmindeligt meget tid hjemme. På den måde kommer du ud, ser andre mennesker og omgivelser, får frisk luft og får et afbræk fra dit hjem, og så slipper du for at stresse over bjerget af vasketøj.

Hos Usol.dk kan du finde udstyr og grej samt beklædning til udendørs aktiviteter fra webshoppens militære overskudslager.

Du behøver ikke at tage langt væk hjemmefra. Du kan sætte dig i haven eller gå i den lokale park. Du kan også gå en lang tur, fiske, gå på jagt eller på anden måde bruge naturen til at slappe af i.