Dette indlæg er sponsoreret af den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Ved at vælge langtidsholdbare løsninger i forbindelse med renovering af bolig eller ved nybyg er du med til at fremtids- og kvalitetssikre din bolig. Du øger husets standard og gør samtidigt huset nemt at bruge og vedligeholde. Når du engang skal sælge din bolig, vil dens værdi ikke være faldet markant siden køb, og det kan i den forbindelse være en rigtig god idé at investere i mere langtidsholdbare løsninger. Det kan for eksempel være i forhold til materialevalg og energiløsninger.

Materialevalg

Når du skal vælge materialer til både husets bærende elementer og til møblering, er det vigtigt at have forskellige materialers svagheder og styrker for øje. I stedet for alene at fokusere på prisen bør man også have fokus på kommende års udgifter til drift, vedligeholdelse og reparationer. Hvis du skal have nyt gulv, kan du for eksempel vælge epoxygulve, som er kendte for en stor slidstyrke og lang holdbarhed. Valg af tagtype kan også have stor betydning for både holdbarhed og beskyttelse af huset. Når du investerer i nye møbler, kan det på samme måde være en fordel at gå efter holdbare materialer, så du investerer i nogle møbler, som du kan have i mange år.

Energiløsninger

Et andet område, hvor du med fordel kan tænke i langtidsholdbare løsninger, er i forhold til energiløsninger. Ved at optimere dine energiløsninger og sætte fokus på byggeteknisk korrekte løsninger, vil du forbedre huset markant. Du kan optimere ved at tænke i bæredygtige og energibesparende varmeløsninger som en varmepumpe eller solceller. Hvis du eksempelvis har olie- eller gasfyr, vil du ved at vælge eksempelvis en varmepumpe kunne spare både på varmeregningen og på dit CO2-udslip. I en lidt mindre målestok kunne en optimerende energiløsning også bestå i, at du køber solcellelamper til din have og på den måde udnytter solens energi frem for at bruge el. Der findes rigtig mange gode og holdbare løsninger, som kan tænkes ind i forbindelse med en renovering eller nybyg.   

Hvorfor ikke fremtidssikre din bolig?

Ved at vælge nogle løsninger, som er langtidsholdbare, er du med til at sikre din bolig i fremtiden. Det kan være, at de langtidsholdbare løsninger er dyre, men du har mulighed for at spare på længere sigt, fordi sådanne løsninger ikke skal udskiftes i samme grad. Det er ikke altid, at den billigste løsning nu og her også er den billigste løsning på lang sigt. Du bør derfor også have holdbarheden in mente, når du investerer i nyt gulv, nyt tag eller nye møbler til dit hus.