Dette indhold er sponsoreret.

Akrylgarn er et syntetisk garn, som der kan være mange grunde til at vælge frem for uld eller bomuld.

Første og fremmest kan du med god grund vælge akrylgarn, hvis du stadig er på et begynderstadium for så vidt angår strikning. Akrylgarn er nemlig et prisvenligt garn, så det er ikke her, du kommer til at betale de dyre lærepenge, inden du lærer alle de gode strikke-tricks at kende.

Akrylgarn har førhen mødt kritik for at være en stiv og kradsende garnvariant, men med tiden har nye teknologier forbedret kvaliteten, og i dag er det således bestemt et gangbart alternativ til dit næste strikkeprojekt.

Akrylgarn fås i alskens farver, da det er nemmere at farve. Derudover er farveægtheden rigtig høj. Dette er alt andet lige en stor fordel, da du således kan vælge udtrykket på din kommende hjemmestrikkede kreation, uanset hvilken stil du måtte foretrække.

Herudover er akrylgarn kendt for sin robusthed. Det syntetiske materiale står imod utroligt meget slid, og derudover er det bestandigt i forhold til at blive vasket. Du kan nemlig roligt vaske dine akryltekstiler uden at bekymre dig om ændret pasform eller farve.

Akrylgarn er utroligt alsidigt, idet det egner sig godt til at strikke alverdens ting af. Det er oftest blevet brugt til at strikke tæpper, puder og plaider af, men med den førnævnte forbedrede kvalitet er akrylgarn altså også velegnet til at strikke tøj af.

Derudover kan du producere legetøj og andet ud af akrylgarn. Akrylgarn indgår desuden i mange forskellige blandingsforhold. Det spiller særligt godt sammen med bomuld og bambusfibre.

Endelig er akrylgarn det valg, du skal træffe, hvis dit strikkeprojekt er tiltænkt en allergiker. Akrylgarn er nemlig ikke et naturligt materiale, og derfor kan folk, der er allergiske over for de naturlige fibre fra bomuld eller uld, med fordel vælge at arbejde med eller gå i tøj af akrylgarn.

Akrylgarn må ikke vaskes for varmt, da det er et rimeligt varmefølsomt materiale. Så længe det vaskes ved højst 40°, holder det pasformen.

En nyere behandlingsmetode, som har gjort akrylgarn til et behageligt materiale at have mod sin hud, er den såkaldte superwash-metode. Denne metode er forbehandling af uld og andre fibre, som indebærer kemisk behandling.

Dette skal blandt andet sørge for, at materialet rengøres, blødgøres samt gøres mere modstandsdygtigt. Det er eksempelvis dette, der muliggør, at du kan vaske superwash-behandlet uld i vaskemaskinen.

Metoden er dog kontroversiel, da den fjerner en belægning på uldfibrene, og derudover fjerner idéen om det helt naturlige strikkemateriale.