Hvidevarer

Det kan godt være, at du har holdt fast i dine gamle hårde hvidevarer, fordi nye maskiner er dyre, omfattende og fordi din nuværende stadig fungerer i bedste velgående. Det er en normal tankegang, for hvorfor skifte noget ud, som fungerer perfekt? Men hvad hvis du fik at vide, at du faktisk kan spare en del penge på at skifte køleskabet, tørretumbleren eller opvaskemaskinen ud? For det kan du.

Faktisk kan du spare en hel del penge, desto ringere maskinerne er. De sluger nemlig massive mængder af strøm, og strøm er penge. Så på den lange bane er der penge at spare. Ligeledes vil mere miljøvenlige maskiner også spare dig for udgifter på vandregningen, fordi de er udviklet til at mindske brugen af vand. Med andre ord, så er der mange penge at hente – og her får du et indblik i, hvor mange penge der kan spares, hvis du skifter maskinerne ud med nogle i højere kvalitet og med bedre energimærkning.

Kig efter energimærkerne og find de gode tilbud

Første skridt mod at spare penge er, at overveje dels hvilke maskiner du bruger hyppigst, samt at undersøge hvilke energiklasser dine maskiner er i. For tommelfingerreglen er, at desto ældre maskinen er, desto mere strøm bruger den – og desto højere energimærke den har, altså jo flere plusser den har bag A’et, desto mindre strøm bruger den. Med andre ord, så er det en hurtig vurdering af, hvor energivenlig dine maskiner hver især er i dagligdagen, som bør afgøre, hvor du starter i udskiftningen.

Udover energimærkerne er der også mange penge at hente på tilbud og rabatkoder. Netop fordi maskinerne er så dyre, så kan det betale sig, så længe tilbuddene gælder de mest energivenlige maskiner. Og selvom disse er dyrere, så vil de mest energivenlige spare dig for flest penge i det lange løb. Så på med tilbudshatten, og tjek disse rabatkoder ud her eller på denne side.

Find den rette maskine

Afhængigt af hvilken maskine du ønsker at udskifte, så er der forskellige summer af penge at spare, hvilket igen hører sammen med det faktum, at du bør lave et hurtigt tjek i hjemmet for at vurdere, hvilken maskine, der er dyrest i drift. Dog er nogle maskiner per definition dyrere i drift end andre, så du bør starte med disse.

Eksempelvis, så kan du med stor fordel udskifte din tørretumbler, hvis den er i en blot lidt lavere energiklasse. Ved disse maskiner kan du nemlig spare 760 kroner om året, hvis du skifter fra en B-klasse til A+++ – og besparelserne er større, desto mere du bruger den. Med en levetid på 10-15 år bliver det dermed til en hel del penge i længden.

Ligesådan hænger det sammen med et køle-fryseskab, hvor besparelsen kan runde 530 kroner om året, hvis du opgraderer fra A til A+++. Det er således markant, og du kan påregne, at desto større køl og frys, desto flere penge kan du ligeledes spare.

Til sidst kan du ligeledes spare nogle penge på opvaskemaskiner og vaskemaskiner. Disse er hyppigt i brug, så og her sparer du henholdsvis 210 kroner og 160 om året, hvis du skifter fra an A-klasse til en i A+++.