Skal dit hjem i gang med en større renovation, kan det være svært at vide, hvor man lige skal starte. Både i det store og det små skal tingene være i orden, og overblik kan hurtigt blive til forvirring. Vi vil gerne hjælpe dig med de tre ting, som vi mener, er allervigtigst, at du får styr på.

Dit kloaksystem

Har du døjet med kloakproblemer, og er det på tide, at dine problemer bliver fikset? Få en kloakmester ud, og lad dem tage sig af de eventuelle skader. Det kloakarbejde, som en kloakmester kan gøre for dig, er blandt andet lokalisering af dine kloakskader, kloakreparation, etablering af omfangsdræn, montering af højvandslukke og ikke mindst en montering af en rottespærre.

Vores kloakker er meget vigtigere, end vi går og tror, og derfor er det enormt vigtigt, at vi sørger for at passe på dem. Man tænker sjældent over sin kloak, men når der er vand i kælderen, og man har ildelugtende afløb, vil man nok ærgre sig over, at man ikke fik styr på situationen i god nok tid, til at man ikke stod i en pludselig knibe.

Renover din have

Din have bør være et frirum for dig og resten af din familie. Haven skal være det sted, hvor man kan slappe af på solrige sommerdage, grille med vennerne og lade børnene lege for fuldt drøn. Har du en have, som er begyndt at lige en jungle, er det på tide at få gjort noget ved den. Få ryddet op i alt, hvad der ligger rundt omkring i haven. Derefter bør du slå græsset, så du får overblik over din haves fulde areal. Det kan gøre rigtig meget at få lavet en terrasse, hvis du har pladsen til det.

Du får mindre græs at skulle slå og mere plads til kunne udfolde dig udendørs, uden at græs skal komme i vejen. Du kan også anskaffe dig en masse blomster og buske, som er nemme at holde. Så skal du ikke bekymre dig om at spendere tid på at pleje haven hele tiden, mens den alligevel bliver prydet med noget smukt planteliv. Du kan eventuelt også anskaffe dig en robotplæneklipper, så du heller ikke skal bekymre dig om slå græs i tide og utide.

Tænk grundigt over din indretning

Skal hjemmets interiør gennem en større revurdering, er det vigtigt, at du undersøger, hvad der er moderne, men også tjekker, hvilke møbler du kunne forestille dig at have stående i lang tid. Farver er blevet meget populært igen, og vi anbefaler selvfølgelig, at du også følger trop. Men er det f.eks. et køkken, der skal laves om, er det også vigtigt, at det er et køkken, du også kan være stolt af om ti år, når farver ikke er lige så populært, som det er nu. Alt er en balance, og det er det bestemt også i et hjem.

Til gengæld skal du ikke være bange for at eksperimentere, når det kommer til pynt. Køb endelig rigeligt af plakater og billeder i dine yndlingsmotiver, skøre potter og krukker til dine planter, et farvet tæppe og pynt din sofa med puder i alle de farver, som du overhovedet kan komme i tanke om. Her er det nogle sikre valg, da det er noget, som du nemt kan ændre, hvis du bliver træt af lyserøde velourpuder og marokkanske tæpper i mindst tolv farver.

Sørg også for at pynte dit hjem med en masse planter. Det er godt for indeklimaet og dit sind at være omgivet af grønt. Og når det omhandler indeklima, kan du jo også overveje at få tjekket dette og den indvendige ventilation. Se blandt andet her.