Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når man bliver ældre, kan det være svært at holde styr på et helt hus, hvorfor mange ældre vælger at flytte i noget mindre eller i en ældrebolig. Det kan være svært at flytte fra det hjem, hvor både børn og børnebørn er vokset op, men i det lange løb bliver man meget glad for at flytte ind i noget mindre, som er mere overskueligt at holde pænt. Oftest handler det nemlig ikke om, at de ældre har lyst til at flytte, men at det simpelthen bliver for svært at vedligeholde huset.

Mange møbler på mindre plads

Du har måske førhen haft et stort hus, hvorfor det kan være svært at få plads til alle møbler, når du nu skal flytte ind på mindre plads. Men hvordan skiller man sig af med møbler, som har fulgt en igennem livets gang? Først og fremmest er det en god idé at spørge familien, om der er nogle møbler, som de gerne vil overtage. Sommetider sidder der en i familien, som har været forelsket i skænken i årevis, og så har du nu har mulighed for at give ham eller hende denne.

Derudover er retrostilen også kommet tilbage, hvorfor du har mulighed for at sælge dine møbler eller give dem til genbrug. På den måde sikrer du dig også, at dine møbler ikke bare bliver smidt ud, men derimod bliver en del af en ny families fortælling. Det kan sommetider gøre det lidt nemmere at skille sig af med sine møbler, hvis man ved, at de bliver brugt et andet sted.

Find dig godt til rette

Lad være med at skille dig af med alle dine møbler, da der vil være plads til dem, som du meget gerne vil have med. Hvis du skiller dig af med alle møbler og køber nye i stedet, kan det være svært for dig at finde dig til rette, da du sidder et nyt sted blandt spritnye møbler. Du vil sagtens have plads til nogle af dine møbler, hvilket også kan være meget vigtigt, at du udnytter, så dit nye hjem hurtigt bliver hjemligt og hyggeligt for dig. Se derfor rummene igennem, og forestil dig nogle af dine møbler derinde.

Er du blevet alene?

Mange vælger at flytte i noget mindre, når der ikke længere er to til at holde huset, hvilket kan være en ensom proces, som alle vil komme igennem. Når man bor selv, er der ikke længere to til at høre efter lyde, hvorfor det er vigtigt, at du kan høre, hvis det banker på døren, eller hvis telefonen ringer.

Nogle ældre har svært ved at høre, hvorfor man får et høreapparat, som i mange tilfælde vil øge livskvaliteten, idet man igen kan følge med i samtaler. Det kan være svært at vænne sig til at have et høreapparat siddende ved øret, men det er, ligesom en flytning, en tilvænningssag. Du kan finde Phonak tilbehør til dit høreapparat, så du blandt andet kan få en oplevelse af, at det sidder ordentligt fast bag øret.

Billede: https://pixabay.com/photos/house-window-home-house-window-1507920/