Dette indhold er sponsoreret

Går du og drømmer om en forførende terrasse? Sådan en med rolige sanseindtryk og tilbagelænet loungestemning, der med det samme leder tankerne hen på sommeraftener under varmere himmelstrøg.

En terrasse, der indbyder til sommerens spontane havefester med naboer, familie og venner. Men hvad har holdt dig tilbage fra at skabe sådan en terrasse i din egen have? Hvis det første du bekymrer dig om er prisen, behøver det ikke at koste det blege at få den terrasse, du går og drømmer om. Særligt ikke hvis du har mod på gør-det-selv og er kreativt anlagt. Alt, hvad du behøver i første omgang, er terrassen. Resten vil du blive guidet igennem, hvis du læser med herunder. 

Tilbagelænet hygge

Den bedste måde at bruge terrassen på er som en udendørs forlængelse af din stue. Det er her, du går ud, når vejret er for godt til at sidde inde, og det er her, du går ud, når de lune sommeraftener melder sig i Danmark. Noget af det allervigtigste i din stue er de bløde møbler, du glæder dig til at synke ned i, når dagen er omme, og du ønsker at slappe helt af. Den samme glæde skal overføres til din terrasse, og det vigtigste er derfor bløde tekstiler og behagelige møbler. Til udendørs brug er det blevet populært at søge den tilbagelænede komfort og loungestemning i det store udvalg af sækkestole, der hitter lige nu. Særligt fordi de er vandafvisende og har en høj UV-beskyttelse, så de ikke misfarves af solen. 

Gør-det-selv er velegnet til terrassen

Hvis du har mod på at give dig i kast med et hjemmelavet projekt til terrassen, vil det være oplagt at forsøge dig med udendørs møbler lavet af paller. Paller er et genialt materiale, fordi de er lavet af træ, har en god størrelse og en eminent holdbarhed. Med paller er det kun fantasien, der sætter grænser.

Du kan for eksempel lave en sofa og et tilhørende sofabord i de passende mål til din terrasse. Det er vigtigt, at du anvender Europaller, da de er de mest holdbare. Hvis ikke du selv er ferm med en symaskine, kender du måske nogen, der kan hjælpe med at sy en hynde til pallesofaen, for den helt rigtige loungestemning bliver først realiseret, når du tilfører lyse og bløde tekstiler, der giver et mildt og sanseligt udtryk til terrassen.

Det er derfor også en god idé at anskaffe plaider, som dig og dine gæster kan tage om jer på de kølige sommeraftener.

Palmesus på terrassen

På din nye terrasse vil du lykkes med at skabe det helt fuldendte look, hvis du anskaffer et lille udvalg af forskellige grønne og gerne eksotiske planter, som kan få loungestemningen helt i top. Du kan både købe små og store palmer i Danmark, og herfra lyder rådet at finde en mellemstor størrelse, så den kan give lidt skygge og læ til din lounge. Der er masser af gode råd at hente i dit lokale plantecenter, hvor de ved alt, hvad der er værd at vide om pasningen af tropiske planter i det danske klima.