Indretning er i løbet af de sidste par år kommet meget i fokus. Det ser man blandt andet på de mange indretningsmagasiner og sociale medier som blogs, på Instagram mv. Blogs og Instagramprofiler, der har fokus på indretning, får flere og flere følgere, og der opstår flere og flere af den slags profiler. Det er både mænd og kvinder, der er hoppet med på denne trend, og efterhånden ligner de fleste hjem noget fra et boligmagasin. Dog er der mange, der glemmer, at det ikke kun er pynt og møbler, der skaber stemning og stil. For at kunne gennemføre den helt rigtige stil og indretning er man nødt til at have et godt fundament. Vi giver dig her i artiklen et par gode tips til, hvordan du skaber et godt fundament for din indretning.

Døre

De indendørs døre er en af de ting, som de fleste glemmer, når det kommer til indretning, men de har utrolig meget at sige for det samlede indtryk. Der findes et utal af forskellige typer døre, og det skulle derfor være til at finde en dør, der passer ind i dit hjem uden de helt store problemer.

Franske døre er et af de mest populære valg. Grunden til dette er, at de er perfekte ind i en minimalistisk såvel som en hyggelig indretning. Disse døre tilpasser sig ofte det samlede udtryk og forstærker derfor den stemning, som allerede hersker i rummet eller hjemmet generelt.

Vil du gerne have noget, der er meget neutralt, kan du også nemt finde det. Der findes både neutrale glasdøre såvel som trædøre.

Find flotte indvendige døretil dit hjem, og skab den stemning, som du stræber efter, at der skal være gennemgående. Det behøver ikke at være dyrt at finde døre, der passer ind i indretningen. Du kan finde mange billige døre, som passer helt perfekt ind i din stil og indretning.

Gulve

En anden ting er gulve. Der findes mange forskellige typer gulve, og det meget forskelligt, hvilken stemning de udstråler, alt efter om det drejer sig om trægulv, gulvtæppe eller noget helt tredje. Gulvtæpper er oftest forbundet med hygge og passer derfor bedst ind den stil, hvor der netop skal være et element af hygge. Trægulve forbindes også ofte med hygge, men samtidig kan de også nemt benyttes til elegante og minimalistiske indretninger. Du kan også gå ned ad en helt anden boldgade og vælge sådan noget som fliser.

Vægge

Vægge er en af de ting, som der er færrest, der glemmer. Væggene forandrer udtryk, alt efter hvilken farve de har og hvilket materiale, de er beklædt med, og det ved de fleste, som er glade for indretning. Dog er der ikke mange, der tør at lege med det udtryk, som væggene kan skabe. Mange holder sig til den hvide farve, men det kan i længden godt blive lidt kedeligt. Forsøg dig med at male væggene i en helt anden farve eller blot en af væggene. Udfordr rummet og tilpas væggene til din stil.

Loft

Noget, som rigtig mange undervurderer, når det kommer til indretningen af et hjem, er loftet. Loftet har en stor betydning for, hvordan det samlede udtryk bliver, og hvilken stil der vil blive afspejlet i resten af hjemmet. Har du et loft med bjælker, vil du kunne skabe en rå og nordisk stil og stemning, hvor sådan noget som stukloft giver anledning til en mere romantisk og klassisk stil og stemning. Vil du gerne køre en minimalistisk stil, er det en god ide at sørge for, at der er så lidt elementer i loftet som muligt.

Højden til loftet har også en betydning for det samlede udtryk. Er der højt til loftet, er det ofte forbundet med elegance og minimalisme, hvor det lave loft er knyttet tættere sammen med hygge.