Facade

I nutidens Danmark går vi mere og mere op i vores boliger. Interessen for både den indvendige boligindretning og det ydre førstehåndsindtryk er stigende, og der lægges ofte mange kræfter og tanker i at få hjemmet til at fremstå pænt og nydeligt. Dette kan gøres på mange måder. Tænker du, at dit hus kunne trænge til en kærlig hånd på ydersiden, lidt forandring og renovering, er sandblæsning af dit hus en mulighed for at friske facaden op. Facaden bliver renset og bliver hermed klar til en ny omgang maling eller anden form for renovering. Dit hus kommer til at se flot ud, være iøjefaldende og fremstå som ny. Et nydeligt og tilfredsstillende syn, når du kører ind i indkørslen og parkerer bilen.

Hvorfor sandblæsning?

I årenes løb kæmper dit hus mod omskiftelige vind- og vejrforhold, der har stor påvirkning på overflader og murværk. Facaderne bliver slidte og til tider grimme. Alger, mos og snavs hober sig langsomt op, og en sandblæsning af dit hus kan derfor være en god idé for at opnå et fornyet udseende. En sandblæsning består af at fjerne gammelt skidt fra husets overflade, gammel maling og rester af kalk. Ved en sådan rensning, får du ligeledes et bindende underlag, der er altafgørende, hvis du ønsker at male dit hus efterfølgende. Det nytter ikke noget blot at male oven på det gamle, da dette vil forringe kvaliteten og holdbarheden. For det optimale udseende af dit hus’ facade, er en sandblæsning vejen frem. 

Forskellige typer for sandblæsning

Dit valg af sandblæsningstype afhænger af den opgave, du ønsker udført samt husets overflade og omgivelser. Det er af betydning for dit typevalg, om overfladen er blød eller hård, om blæsningen foregår inde eller ude samt hvilket materiale, der kræver en facadebehandling. Sandblæsning kommer både som vådsandblæsning, tørsandblæsning, kemisk rensning og lavtryksblæsning. Du kan også benytte håndværkere, der bruger miljøvenlige midler til at sandblæse dit hus, hvor det brugte sand omsmeltes og bruges til andre byggeprojekter. 

Prisleje for professionel udførelse

Du får det bedste resultat ved at benytte professionelle folk til at udføre dette boligprojekt. Her er det en idé at bruge en murer eller anden håndværker, der kan reparere på dit hus samtidig med sandblæsningen. Måske er der revner i overfladen eller knækkede kanter, som trænger til en kærlig hånd, nu hvor du er i gang med dit facadeprojekt. Når det kommer til prislejet for en sådan renovering, er det svært at komme med et konkret prisbud. Omkostningerne afhænger af arealstørrelse, projektets omfang, hvor i landet du bor, og om du har brug for afdækning af døre og vinduer. Typisk er det muligt at kontakte professionelle murerfirmaer eller håndværkere for at hente uforpligtende tilbud hjem. De fleste firmaer udregner prisen baseret på en kvadratmeterpris, hvor prisen typisk er mellem 25-45 kr. pr. kvadratmeter. Dog er det en individuel vurderingssag fra hus til hus og fra opgave til opgave. Sandblæsning af dit hus kan udføres hele året rundt.