Skal du investere i en ny kædesav til din motorsav, og er du i tvivl om, hvilken kæde der er den rigtige for din maskine? Det kan nemlig være svært at finde rundt i alle de termer og begreber, som bruges. Det vil vi hjælpe dig med herunder!

Det betyder termerne

Det er vigtigt, at du har styr på de forskellige begreber og terme, som har betydning for, hvilken kæde du skal købe. Men synes du, det er svært at finde rundt i, så kan du altid spørge din lokale motorsave forhandler om de forskellige betydninger. Vi giver dog her vores bedste forklaring på de vigtigste termer. Delingen er afstanden mellem de to nitter på savkæden i gennemsnit, og delingens værdi vises typisk på selve sværdet. Værdien er ofte 1/4 , 3/8 eller 0,352. Ved siden af delingen står målingen, som er tykkelsen på drivleddet. Målingen er vigtigt, så kæden kommer til at passe nøjagtigt til sværdet. Værdien er her ofte 0,043″, 0,050″, 0,058″ eller 0,063, og denne står almindeligvis ved siden af delingen på sværdet. Den sidste term, som du skal kende er antallet af drivled, og disse skal du typisk selv tælle, da tallet ikke fremgår. Du skal derfor tælle ledende på din savkæde. En god idé kan eventuelt være at tage den gamle savkæde med til butikken, så kan de hjælpe dig med at finde tallene!

Kraft og tænder skal passe

Det er også vigtigt at være opmærksom på at kraft og tænder skal passe korrekt sammen, det nytter altså ikke noget at købe en mere aggressiv savkæde end den, som ellers ville passe. Det giver hverken mere kraft eller bedre ydeevne. Du skal for eksempel putte en aggressiv kæde på en aggressiv sav og omvendt. Du får nemlig den maksimale ydeevne ved at bruge to ting, som matcher hinanden.