Dette indhold er sponsoreret

Regn, regn og atter regn. Det danske vejr tager en trist og grå udvikling, hvor regnvejret slår den ene rekord efter den anden. Det resulterer i vådere måneder og kraftigere regnskyl. De mørke regnskyers store frembrud i vejrudsigterne kan endda være til stor gene hos de fleste hjem.

Her er oversvømmelse en af de helt store gener og konsekvenser ved flere voldsomme regnskyl inden for en kort periode. Pludselig minder indkørslen om en svømmebane i badeland. Terrassen minder om et koldt boblebad uden bobler. Haven minder om en pool, som ikke var medregnet i byggeplanerne.

Især oversvømmelser i haven kan sætte markante spor, når det kommer til udtrykket i din elskede have fremover. Du kan heldigvis gøre et par forebyggende installationer, sådan du kan komme de store oversvømmelser til livs, inden regnvejret tager livet af din have.

Brug en faskine til at sætte en stopper for mindre oversvømmelser

Det er naturligt at tro, at oversvømmelser er et resultat af store skybrud, hvor skyerne slipper hele deres ladning af vand på kort tid. Det er også disse former for oversvømmelser, som man husker, da de kæmper mængder af vand presser de fleste bygninger og kloaksystemer.

Du må dog stadig tage højde for de perioder, hvor regnskyllet er spredt ud over flere dage. I privatboliger kan blidt regnvejr over en længere være mindst lige så skadeligt for haven. Hvis du vil redde din have for at ligge i vand konstant, kan du rette blikket mod en faskine.

Her er der tale om en kasse, der bliver gravet ned et velplaceret sted i din have. Regnvandet søger ned i denne kasse, hvor det både bliver opbevaret og så småt har mulighed for at sive ned i jorden. Faskinen er en smart og billig løsning, da du kan installere en kasse i den størrelse, som passer netop til din situation og din have!

Grønt tag medvirker til en grøn og tør have

På markedet finder du mange løsninger, der vil få din have til at forblive tør og pæn. Disse varierer i omfang og pris, og redder ofte kun din have. Derfor kan du passende rette blikket efter din bolig, hvor en anden form for tag blandt andet kan redde mere end blot din have.

Et innovativt, æstetisk og effektivt valg er, hvis du installerer grønt tag på din bolig. De grønne tage vinder indpas af flere grunde. Først og fremmest sørger et tag af denne type for, at helt op til 80% af regnvandet bliver tilbage i det grønne græs og stenurterne. Det hjælper kloaksystemerne enormt, og taget blokerer for, at vandet i sidste ende render ud på din smukke have. Derudover får du ofte en fantastisk pris på grønt tag, hvilket blot gør denne løsning endnu mere attraktiv for private hjem.

Hvis du døjer med helt store oversvømmelser flere gange om året, kan du kombinere forebyggende løsninger. Det kan blandt andet være en kombination af en faskine og et grønt tag. På den måde giver du din have de bedste forudsætninger for at komme igennem selv de vådeste og kraftigste regnskyl.