Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med den eller de hjemmesider, der linkes til.

Kigger du også på dit køkken og tænker, at det er gabende kedeligt? Mange af os, der bor til leje, kender de kedelige begrænsninger, der følger med et lejemål, hvor man ikke blot kan lave om på interiøret, som man ønsker. Og ofte står vi tilbage med kedelige og til tider sterile hjem med hvide vægge.

Men i stedet for at se det som en begrænsning bør du se det som en udfordring. For det, du egentligt står med, er et blankt lærred. Et lærred, der venter på at blive malet.

Mal dine vægge

Ja, det er jo oplagt. Maling er den letteste måde, hvorpå du kan give dit hjem et friskt pust. Så mal dine køkkenvægge i en lækker farve, som du elsker. Du skal ikke være bange for at være lidt modig, for du kan altid male det over igen.

Er dine køkkenelementer hvide? Så prøv at give dine vægge en flot mørk farve, der kan stå i kontrast til alt det lyse. Du ville blive forbløffet over, hvor fint det bliver. Og nej, mørke farver får ikke dit køkken til at virke mindre. Tværtimod kan gøre det mere rummeligt. 

Planter i indretningen

Det er intet, der giver mere liv til et rum end planter. For de reagerer på lys og temperaturer og giver en ekstra dimension til hjemmet. Og så kan den smukke grønne farve fra planterne gå med alt. 

Planter behøver ikke være lig med stueplanter. Planter kan også være krydderurter, som kan stå i vindueskarmen, eller en buket på bordet, der giver lidt farver til lokalet. Så tøv endelig ikke med at tage ud i det nærmeste plantecenter!

Vær ikke bange for kreativ rod

Mange mennesker er bange for, at hjemmet skal se rodet ud. Og selvom vi naturligvis ikke opfordrer folk til at lade opvasken stå i ugevis, så behøver man altså ikke frygte lidt ”kreativ rod” i sit hjem. For det er ofte der, hvor personligheden skinner igennem.

Er du en kaffeelsker? Hvad så med at lade noget af dit tilbehør til din kaffebrygning stå fremme? Du kan evt. dedikere en hylde til formålet og have nogle af tingene til at stå frit fremme til skue. Elsker du kogebøger? Så lad dem være en del af indretningen.

Måske laver du selv snaps? I stedet for at gemme snapsen væk, så stil flaskerne frem på hylder, så de pynter og viser din passion. Der er intet mere personligt end din passion.

Billeder, der betyder noget for dig

Billeder er noget, der hører til i en stue. Har du hørt det udsagn før? Men billedrammer med indhold er en hurtig vej til at vise personlighed. Men hvad hænger man op i et køkken? Måske en gammel opskrift på de der særlige klejner, som din oldemor bagte? Eller måske et billede fra familiens ferie, hvor I spiste på en lækker spansk restaurant, der serverede den bedste tapas, I nogensinde har fået.

Du kan også inddrage dine fliser i køkkenet til formålet og bruge dem som pynt. Med folie til fliser kan du få motiver på dine fliser og skabe en ny og spændende indretning. Ønsker du eksempelvis at dyrke en vintage eller bohemeagtig stil, så er vejen frem måske stickers med blomstermotiv. Uanset hvad, så findes der muligheder, der passer til dit behov.