Hvis du står som sælger af din bolig, hvor du gerne vil sikre dig, at hele overdragelsen til en ny ejer gøres lovmæssigt forsvarligt og korrekt, kan man se på forskellige områder af hussalget. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan man som boligsælger har en tjekliste, der gør, at man kan overdrage boligen med fred og ro i maven. Læs med her og bliv inspireret og informeret.

El-tjek

Når du overdrager en bolig i en bolighandel til en ny ejer, skal man fremvise et gyldigt el tjek af boligen. Det kan blive udført af professionelle elektrikere fra Roskilde Fjordens El. De gennemgår alle el installationerne, så de er lovmæssigt rigtige og der ikke er noget ulovligt ved dem. De sikrer sig, at de virker som de skal, at de har de rigtige installationer og forbindelser samt stikkontakter. Dette gør, at I kan fremvise gyldig dokumentation for el installationerne i boligen og undgår, at de nye ejere siger efterfølgende, at du hæfter for ulovlige el installationer. Dette sikrer begge parter, både køber og sælger, så I hver især får ro i maven over elektriciteten i huset. Det er i sidste ende sikkerhed, det drejer sig om, hvilket man ikke ønsker at gå på kompromis med.

Ejerskifteforsikring

Er du køberen, der lige har købt drømmehuset, kan man godt i ren eufori være mest fokuseret på, hvor dejligt det bliver at indrette og leve i det nye hjem. Det er fuld af muligheder, og børnene og partneren glæder sig til en ny hverdag i nye hjemlige og rare omgivelser. Når dette så er sagt, kan man øve sig i at tage de kritiske briller på inden huskøbet og få lavet en ejerskifteforsikring. Den medvirker til, at hvis der skulle vise sig at være noget i huset, som tilstandsrapporten ikke har fanget, men som faktisk var sælgers ansvar at få udbedret, kan ejerskifteforsikringen gå ind og dække eventuelle udgifter til udbedring, renovation, nedrivning, svampe – eller skadedyrsbekæmpelse, udbedring af fugtskader eller andet, der uheldigvis viser sig.

Få en byggesagkyndig til at gennemgå huset

Har I fået en tilstandsrapport på huset, kan det være, at der skrives om noget, som I ikke har så meget teknisk forstand på at få løst eller vurdere. Det kan være, at der står, at der mangler isolering af rørene på loftet og hvad betyder det så? Her kan en byggesagkyndig gennemgå huset for jer og I kan få hjælp til udbedring af husets tilstand.