Dette indhold er sponsoreret

Sommerhuset har med tiden fået en konkurrent. Kolonihavehuset. Langt hen ad vejen minder de to boligformer om hinanden, mens de på samme tid har vidt forskellige ting at tilbyde. Mens sommerhuset ofte ligger ud til vandet og i et afsides område, så ligger kolonihavehuset ofte blot en kort køretur fra det pulserende storbyliv.

Derved bliver kolonihavehuset et alternativ, der både tilbyder by og natur. Det gør denne type bolig yderst populær blandt både småbørnsfamilier og ældre ægtepar. I mange tilfælde kræver et kolonihavehus en kærlig hånd, når du flytter ind i din nye guldklump.

Sørg for et ordentligt indeklima

De fleste nyder at besøge deres kolonihavehus på forskellige tidspunkter i løbet af året. Det gælder både forår, sommer, efterår og vinter. Det kræver dog, at du har fuldstændig styr på, at radiatoren er glohed om vinteren, og udluftningen er optimal om sommeren.

Teknologien kan hjælpe dig med, at du kan holde radiatoren varm, når det passer dig. Nogle firmaer tilbyder en løsning, der gør, at du kan styre temperaturen i kolonihavehuset direkte fra din telefon. På den måde er du sikker på, at huset har den helt rette temperatur, når du har brugt en lang og kold dag på at rydde sne.

Om sommeren får du utvivlsomt stor glæde af at installere en tagventilator. Selv på de varmeste og mest solrige sommerdage er du sikker på, at både du og din solbrændte hud kan søge i dækning inde i et køligt kolonihavehus. Om vinteren vil tagventilatoren også hjælpe dig med at holde luften frisk og sørge for, at den tunge og indelukkede luft ikke dræber glæden og energien ved et kolonihavehus.

Tag fat i taget

Kolonihavehuse har ofte en charme, da de består af gør-det-selv-projekter. Den tidligere ejer har muligvis selv haft gang i søm og hammer, hvis der har været problemer med det ene eller det andet. Desværre har det også sin ulempe.

Håndværket bærer muligvis præg af, at det er blevet lavet over en solrig sommerdag og en kasse øl. Derfor er det en god idé, at du kigger huset efter i sømmene, inden du investerer en mindre formue i stedet.

Især taget kan være en uheldig faldgrube, da de færreste sætter pris på et uønsket ovenlysvindue skabt af et blæsevejr. Hvis du har skruet hænderne ordentlig på, så har du de fleste steder frit slag til at renovere kolonihavehuset efter egne præferencer.

Hvis du vil være sikker på en tagløsning af god kvalitet og med et flot resultat, så kan du passende bruge tagplader. Denne tagløsning finder du i flere forskellige varianter, sådan du kan give dit kolonihavehus den helt rigtige udstråling.

Gå i krig i haven

De fleste kolonihavehuse har en tilhørende have. Det er her, hvor dine friske urter og salater bliver skabt, og du kan tilberede pragtfuldt mad fra jord til bord. Du er dog højst sandsynligt ikke den første til at få den idé i kolonihavehuset.

Derfor kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at lade jorden stå i brak. I langt de fleste tilfælde kan du blot vælge at gøde jorden en smule ekstra, sådan den forbliver nærende og klar til at tage kærligt hånd om dine grøntsager.