Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du træt af konstant at lave de samme retter dag efter dag? Står du også ofte og mangler køkkenudstyr, der kan klare at blende den perfekte smoothie eller lave den perfekte italienske pizza? Vi kan hurtigt komme ind i en vane, hvor vi laver de samme nemme retter dag ud og dag ind, fordi vi ikke har det rette køkkenudstyr til at afprøve nye ting. Derfor har vi her samlet to typer af køkkenudstyr, der kan gøre dig til en Michelin-kok, uden du behøver at være vildt god til at lave mad.

Anskaf dig en sous vide og lav mad som Michelin-køkkenerne

Det første køkkenudstyr som du skal anskaffe dig, hvis du gerne vil lave fantastisk mad uden det store besvær og uden det helt store madtalent, er en sous vide maskine. Den kan nemt lave en middelmådig steak om til det mest møre stykke kød, du længe har fået. I sous vide maskinen kan kødet komme op på en helt specifik temperatur og være fordelt ligeligt over hele kødet. Så er der ikke noget af det, der får længere tid end andet. Du er derfor sikker på, at kødet får den helt rigtige temperatur alle steder.

Ideen er også, at kødet skal ligge der i længere tid, hvorefter det bare kort skal steges eller grilles. På grund af den lange ”kogetid”, får du det mest møre og lækre kød. Der findes desuden også en masse sous vide tilbehør, der også kan hjælpe dig i køkkenet og gøre dig til en mesterkok. Tag blandt andet at investér i en vakuumpakker, der kan fjerne al luften rundt om det lækre stykke kød, så den gode smag og saft ikke kommer ud, men bliver samlet tilbage i kødet.

En creme brulee-brænder der ikke kun bruges til creme brulee

En creme brulee-brænder er ikke bare et godt stykke værktøj i køkkenet. Det er også et sjovt stykke legetøj, der kan pifte de fleste retter op, imens du har det sjovt i køkkenet. Så er den selvfølgelig også et helt uundværligt redskab, når du skal imponere dine gæster med en lækker creme brulee.

Men den kan også bruges til andet end lige creme brulee. Du kan for eksempel bruge den på en lækker bøf, der mangler den helt rigtige stegeskorpe. Så brænder du blot skorpen i få sekunder og så bliver kanten lige så god som resten af bøffen. Der er det jo perfekt, hvis du lige har lavet en lækker steak i sous viden. Så er steaken både lige fordelt i forhold til temperatur, stegning og lækkerhed. Brænderen kan også bruges, hvis du har et eller andet, der skal ristes let på overfladen. Det kan udover creme brulee også være andre desserter, som lige skal ristes let for at give den gode kontrast mellem det ristede og det søde. Creme brulee-brænderen har altså flere funktioner, og den kan være med til at gøre maden både sjov og lækker.