Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Drømmer du om et grønt og klimavenligt tag? De seneste år er det blevet populært at installere sedumtage. Det er der flere grunde til. Det grønne tag er nemlig ikke kun godt for miljøet. Det er også med til at tilbageholde regnvand i store mængder. Samtidig pynter det grønne tag på de fleste huse og skure. Men hvad skal du vide om sedumtage, og hvordan får du et? I denne artikel får du svar på dine spørgsmål om sedumtage.

Hvad er et sedumtag?

Et sedumtag er et grønt og klimavenligt tag. Det er særligt godt til dig, der tænker på miljøet. Taget er nemlig CO2-neutralt. Samtidig har taget den fordel, at det holder på op til 60-70 % af regnvandet. Det betyder, at kloaksystemet ikke bliver så hårdt ramt, når det regner voldsomt. Grunden til taget kaldes sedumtag, er, at de grønne tage ofte er plantet til med sedumurter. Nogle kalder også taget for et græstag.

Hvorfor skal jeg have et sedumtag?

Hvis du går op i klima og miljø, så er det oplagt at have et sedumtag. Men det er ikke kun miljøet, et sedumtag er godt for. Der er nemlig en række fordele ved grønne tage, som du kan få glæde af:

  • Sedumtaget fungerer som et naturligt klimaanlæg, da det nedkøler rum, når det er varmt udenfor.
  • Sedumtaget beskytter mod elektromagnetisk stråling.
  • Sedumtaget beskytter mod støj – både støj udefra og indefra.
  • Sedumtaget holder regnvand tilbage – kloakken belastes mindre, og kælderen bliver ikke fyldt med vand.
  • Sedumtaget er energibesparende – et klimaanlægs energiforbrug reduceres med op til 21 %.
  • Sedumtaget holder i mange år – det anslås, at et sedumtag holder i 40 år.
  • Du får en bedre luftkvalitet indendørs.
  • Sedumtaget kan bruges som urtehave, terrasse eller noget helt tredje.
  • Sedumtaget er smukt.

Hvordan får jeg et sedumtag?

Hvis du har besluttet dig for at installere et sedumtag, så har du flere muligheder. Du kan enten vælge at lave det selv, eller du kan vælge at få nogen til at installere det for dig. Hvis du har mod på at lave dit eget sedumtag, så kan du med fordel kontakte Nykilde, der har mere end 20 års erfaring med grønne tage. Selvom du selv gør arbejdet, er det ikke svært at installere et sedumtag. Nykilde sælger nemlig en række produkter, der kan bruges til at lave de grønne tage.

Hos Nykilde kan du eksempelvis købe VegBlock, som er en række færdige elementer, der stilles på taget. De placeres på samme måde, som tegl og tagsten placeres på et tag. Det er en hurtig og nem måde, hvorpå du kan installere dit eget sedumtag på huset eller skuret. Hos Nykilde finder du også diverse måtter, der kan bruges til at lave et grønt tag. Du kan eksempelvis bruge sedummåtter eller tagvegetationsmåtter. Måtterne fås med mellem 10 og 12 forskellige arter af sedum, hvilket betyder, at du kan få netop det tag, du drømmer om. Du kan se mere om de mange forskellige løsninger hos Nykilde her.