Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Trænger du til at lave en makeover på dit hus? Du får her gode ideer til at opgradere dit hus til en bedre version gennem simple tilbygninger og restaureringer. Du kan også få ideer til intelligente systemer til din bolig. Man taler undertiden om intelligente huse som begreb for huse, der har indbygget smarte systemer, der gør hverdagen langt lettere med teknologi. 

Tilbygninger, der bringer glæde i hverdagen

Hvis du har et toetagers hus, ligger det lige til højrebenet at foreslå dig at få bygget en altan. Forestil dig at kunne træde ud på din altan fra dit soveværelse hver morgen. Det vil være det perfekte sted at kunne starte dagen for at nyde morgenkaffen, imens du langsomt samler tankerne og gør dig klar til dagens gøremål. Et andet plus ved at få dig en altan er, at du vil kunne nyde solen i længere tid om aftenen, inden solen går ned, når du er lidt højere oppe.

Et andet forslag er, at du kan bygge dig en garage eller renovere den, du allerede har. Hvis du har mere end én bil eller ønsker at kombinere garage og værksted, kan du også overveje at udbygge den. 

Hvis du er til det mere luksuriøse eller allerede har alt, det du skal bruge i selve huset, kan du gå videre til at overveje, om haven kan opgraderes til en version 2.0. Du vil nok godt kunne blive fristet til at forfine haven med et tehus eller en havedam. 

Vi har de seneste år oplevet nogle meget varme sommermåneder, hvorfor det vil give god mening at gøre noget ud af haven, så du kan sidde der og nyde den. En swimmingpool vil måske også kunne friste dig, hvis du er en sand livsnyder, der drømmer om at kunne tage en morgendukkert i egen pool. 

Smarte systemer skaber et intelligent hjem 

Et hus bliver betegnet som et intelligent hjem, hvis det består af automatiserede systemer, der gør det ud for tidligere systemer, hvor der ikke er gjort brug af teknologien som hjælpemiddel. Eksempler på intelligente hjem er for eksempel, at lys og varme i boligen bliver fjernstyret. På den måde kan du styre det gennem enkle klik.

Har du overvejet at få installeret et adgangskontrolsystem med kodelås til din bolig? Det er et andet intelligent system, som flere og flere benytter sig af. Det smarte ved at have et sådant system er, at det sikrer din bolig for tyveri i langt højere grad end ved en almindelig lås. For at bryde ind i en ejendom med kodelås skal tyven både have adgang til din kode og dit kort eller din chip, du scanner i kodelåsen. Det er dermed en dobbelt sikring, og du vil altid kunne skifte koden til din lås.

Teknologien i forhold til kontrolsystemer udvikler sig hele tiden, og dermed kan dit tekniske system blive mere effektivt med tiden. Det samme gælder også for de intelligente løsninger, der med tiden måske kunne tænkes at kunne informere dig om, når der mangler mælk i køleskabet eller noget helt andet.