Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Mange familier går og overvejer at anskaffe sig en ny hund. Det vil bl. a. gøre børnene mere glade. Og omend det vil være jeres, forældrenes, ansvar at passe på hunden, kan I det at have en hund endda være en måde, hvorpå jeres børn kan lære mere om ansvar. For en hund kræver meget opmærksomhed fra hele familiens side.

Du kan bruge denne guide, som vejledning til, hvis I overvejer at udvide familien med et firbenet familiemedlem. Men du kan sikkert også finde nogle brugbare tips, hvis I lige er flyttet til et nyt hus, hvor jeres hund ikke har vænnet sig til de nye omgivelser endnu.

Overvej hvilken hund I godt kunne tænke jer

Hvis I gerne vil anskaffe jer en ny hund, skal I overveje hvilken race I gerne vil have. Dette kræver selvfølgelig en del forarbejde og research. Men hvis I har små børn, burde I dog højst sandsynligt holde jer væk fra de større, og mere aggressive racer. I skal dermed vælge en, der allerbedst kan tilpasses jer som familie, hvorved I dermed også lettest vænner jer til jeres nye familiemedlem.

Derudover er det vigtigt, at I virkelig opfatter jeres nye hund som værende et nyt familiemedlem. I vil alle skulle vænne jer til, at der også skal tages hensyn til den firbenede, i forbindelse med stort set alt, hvad I som familie vil foretage jer. I må derfor ikke efterlade den alene i længere tid, når I køber mad, skal I selvfølgelig altid huske at købe hundemad, og I skal naturligvis også sørge for, at hunden er velsoigneret.

Det er lovpligtigt, at hundens ejer let kan kontaktes, hvis den løber væk. I kan dermed starte med at forkæle den nyankomne vovse med et sjovt og letgenkendeligt hundetegn, som I kan læse meget mere om på https://www.dollardog.dk/til-hunde/hundetegn. Her kan I endda måske finde et hundetegn, der er lavet med inspiration af lige netop jeres hunds race.

Sådan kan I gøre tingene lettere for hunden og dens nye omgivelser

Nok bor I et hus med en skøn have, men det vil altså ikke være nok for en hund at lade den løbe rundt i baghaven i små cirkler, for derefter at tage en lur i sit hundehus. Den har brug for at være aktiv hver dag. I skal derfor sørge for at gå ture med den, gerne nogen lange nogen. Brug denne anledning til selv at udforske den by I bor i. Gå til dele af jeres hjemby, som I måske ikke kender så godt. Det kan jo ske, at I er så heldige at I finder en dejlig stor park med masser af grønne arealer, hvor jeres hund kan søge nye opdagelser. Så får både I og hunden nye oplevelser, og I vil alle glæde jer til den næste dags oplevelser.

Det kræver selvfølgelig en del forberedelser fra hele familiens side, inden I vælger at anskaffe jer en ny hund. Men I har her fået en god introguide, til hvilke overvejelser I skal gøre jer, inden I udvider jeres familie.

Billede: https://pixabay.com/da/photos/hund-visning-s%C3%B8d-dyr-portr%C3%A6t-%C3%B8jne-838281