Sponsoreret indhold

Er dine planter begyndt at se triste ud, og bliver bladene gule og falder af, uden at du forstår hvorfor? Så er du sikkert ikke den eneste! Ligesom os mennesker skal planter også vænne sig til at gå fra årstid til årstid. Nu bevæger vi os med hastige skridt ind i vintermånederne, og dine planter har brug for ekstra opmærksomhed for at kunne klare sig til foråret, hvor solen atter træder i kraft. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du får flotte indendørsplanter.

Gødning, vand og varme

Du kan måske tro, at planterne blot skal have mere vand, mere gødning og mere varme. Men her skal du passe på. Overvander eller overgøder du dine planter om vinteren, kan de nemlig dø af alt for meget kærlighed og omsorg. Du kan med fordel benytte dig af BioTabs, der er små gødningstabletter, som langsomt frigiver gødning, hver gang du vander. På den måde undgår du både overvanding og -gødning af dine planter.

Alle planter har forskellige behov

Eftersom planter i de seneste par år er blevet en stor modetrend, er det næsten umuligt at finde et hjem uden en plante. Derfor er der også rigtig mange planter, der går igen, og nogle arter er blevet mere populære end andre. Vi gennemgår nogle af de mest populære og hjælper dig med at få dem til at overleve hele vinteren.

De klassiske sukkulenter og kaktusser har brug for rigtig meget lys – også om vinteren. Der er det vigtigt, at du finder den lyseste – gerne en sydvendt – vindueskarm til alle dine sukkulenter og kaktusser. Heldigvis kan disse planter godt tåle lidt koldere temperaturer, men de må aldrig komme under frysepunktet. Derfor må planterne heller ikke stå i træk i vindueskarmen. Derudover kan du faktisk helt stoppe med at vande dine kaktusser og sukkulenter om vinteren, da de sagtens kan tåle at tørre ud.

De tropiske planter som gummitræer, monstera og pilea har også fundet vej ind i danskernes hjem, og om vinteren nyder de oftest en hvileperiode uden for meget vand, og helt uden gødning. Selvom tropiske planter ofte nyder indirekte lys, kan de have godt af at stå i lidt sol om vinteren. Sørg derudover for, at temperaturerne i rummet med de tropiske planter ikke svinger for meget – det vil sige, at de ikke skal stå i træk eller op og ned ad en radiator. Til sidst skal du holde øje med bladenes farve. Brune blade indikerer temperaturskift eller undervanding. Gule blade kan være tegn på både over- og undervanding, mens visnede blade kan være tegn på for meget sollys.