Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

I dag går mange danskere særligt op i en god kop kaffe. Derfor kræver det også noget godt udstyr, hvis du skal kunne lave det hele derhjemme. Men det kræver ikke kun en professionel espressomaskine. Også kaffebønnerne skal have en kærlig hånd, og det giver du dem med den helt rigtige kaffekværn. 

Men hvordan finder du den helt rigtige kaffekværn hjem til dig? Vi guider til til at udvælge den helt rette, så du kan lave en god kop kaffe derhjemme, helt uden at skulle gå på kompromis med kvalitet og smag.

Hvad er dine behov?

Når det kommer til en kaffekværn, så går kvalitet og pris hånd i hånd. Jo flere penge, du bruger på dine nye kværn, desto flere muligheder har du for at indstille kværnen og dermed lave kaffe helt efter dine ønsker. Samtidig vil en dyrere kværn have både en større motor og nogle bedre knive, der kan male dine bønner helt fint. Men selvom du gerne vil have en god kaffekværn, så er det ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig at investere i den helt dyre af slagsen.

Derfor er det vigtigt, at du har helt styr på, hvilket behov din kaffekværn skal dække hos dig. Skal di lave mange kopper kaffe hver dag eller kunne udforske kaffens smage på en mere teknisk måde, så bør du gå efter en af de dyrere og større kværne. Har du derimod kun brug for den til en kop eller to om dagen, og skal den udelukkende egne sig til at lave stempelkaffe, så kan du nøjes med en mindre. Dog skal du huske på, at de helt billige har svært ved at male kaffen så fint, som det er nødvendigt for at lave en god kop espressokaffe.

Budget og plads

Selve prisen på en kværn er heller ikke helt ligegyldig, når du skal finde den bedste til dine behov. Det samme gælder for størrelsen på den, da de somme tider kan fylde langt mere end de små, billige af slagsen. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil give for en kværn hjem til dig. Igen kan det være en fordel at have ovenstående en mente, hvor du kan blive mere klar over, hvad dine behov egentlig er.

Størrelsen er ikke det afgørende for kværnens kvalitet, men det betyder en større motor og muligvis et mere avanceret knivsæt indeni. Har du derfor mulighed for at ofte lidt mere bordplads til din nye kværn, så kan det vise sig at være en god idé.

Søg hjælp online

Selvom du kender til dine behov og ønsker, så kan det stadigvæk være svært at vælge imellem de mange muligheder, du har for en god kaffekværn. En god mulighed for dig er at søge information og læse anmeldelser på nettet. Ofte er en kaffekværn en individuel sag, og derfor også noget, som du selv skal beslutte dig for.

Der er efterhånden mange anmeldelser på de mest populære af slagsen, og det kan være din hjælp til at finde frem til den helt rigtige.