Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

I dag vælger mange selvstændige at have kontor eller erhvervslokaler i forlængelse af den private bolig. Det kan der være flere fordele ved. Først og fremmest kan det være langt billigere end at leje et selvstændigt lokale ude i byen. Samtidig kan du nyde fordelen ved eksempelvis at have et køkken til rådighed i din private bolig. Og så er det nemt at komme til og fra arbejde.

Men hvordan får du erhverv og bolig til at hænge sammen? Og hvad bør du sørge for at adskille? Det kan hurtigt komme til at flyde sammen, og det er særligt vigtigt at holde de to ting adskilt. På den måde kan du bibeholde den gode følelse ved at komme hjem, når du har fri.

Selvstændigt badeværelse

Når det kommer til indretningen af dine erhvervslokaler, er det altid nødvendigt med et badeværelse. Her bør du kraftigt overveje et selvstændigt badeværelse til din arbejdsplads. Det kan hurtigt blive uoverskueligt at skulle låne dit private badeværelse ud til andre. Det gælder især i forhold til hygiejne, så du ikke skal gøre badeværelset rent hver eneste dag.

Når du installerer et badeværelse, kan du med fordel vælge at have en håndtørrer. På den måde slipper du for at skulle bruge store mængder papir eller håndklæder, når dine kunder skal tørre hænderne. Det er praktisk og nemt at rengøre efterfølgende.

Det skal være adskilt

Når du vælger at have erhverv derhjemme, kan det komme hurtigt tæt på dit privatliv. Det er derfor vigtigt, at der er et klart skel mellem din virksomhed og dit private hjem. Du bør ikke have muligheden for at gå igennem en dør og direkte ind i din private bolig, men i stedet bør du bruge hoveddøren. Det vil automatisk give dig en bedre følelse af at være hjemme.

Indretningen af dine erhvervslokaler kan du til gengæld vælge at gøre langt mere hjemlige. Når kunder besøger dig i dine lokaler, vil de hurtigt blive grebet af den hjemlige stemning, der er, når de møder den private bolig udefra. Derfor kan du med fordel indrette lokalet med personlige ting, der skaber en hyggelig og behagelig atmosfære.

Tag ikke arbejdet med hjem

Har du i dag et kontor i din private bolig, kan det være en god idé at rykke det ud i dine erhvervslokaler. Når du arbejder i din bolig, kan du hurtigt føle, at du tager arbejdet med hjem. I stedet bør du lave en arbejdsstation til dig selv i dine erhvervslokaler.

Det vil give dig langt mere ro, når du endelig kan holde fri. Samtidig kan du heller ikke gå i gang med at arbejde uden at skulle udenfor og ind i de andre lokaler. Det vil på den måde distancere dig fra dit arbejde, når du endelig er hjemme på sofaen.

Billede: https://pixabay.com/photos/notebook-work-girl-computer-woman-2386034/