Skal du have lavet en ny have? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet en masse tips og tricks til dig, både store og små, så du kan komme godt i gang med dit haveprojekt. Det er enormt vigtigt at have en have, som man er glad for at spendere tid i, kigge på og slappe af i. Her skal både være plads til leg og sjov, men også privatliv og ro.

Lav en ny terrasse

Har din terrasse mistet kulør, eller har du generelt brug for et nyt sted i haven, hvor du kan grille og slikke sol på en solseng, er det på tide, at du får en ny terrasse. Du kan få en træterrasse, men det kræver lidt mere vedligeholdelse, end hvis det er en fliseterrasse. Du skal sørge for at give den trælakering, og det bør du blive ved med at gøre i ny og næ. Du bør også bygge træterrassen således, at den bliver dækket til for oven. Så bliver den ikke slidt af at få for meget sne og slud på sig igennem tiden, og solen kommer heller ikke til at blege den. Selvom det kræver mere at have en træterrasse, får du til gengæld en terrasse, som ser supermoderne og flot ud. Så den er klart arbejdet værd.

Du kan også bygge en terrasse af fliser. Du kan få fliser i mange mønstre og farver, så din terrasse kan blive langt mere unik. Hvis du gerne vil undgå at skulle fjerne alt for meget ukrudt, kan du med stenmel få fuget terrassen. Du får det bedste resultat, hvis terrassen bliver lavet med hjælp fra en vakuumløfter. En vakuumløfter er egnet og bygget til, at den kan løfte tunge ting, hvilket gør terrassebyggeriet langt nemmere. Den kan også løfte mange fliser på én gang, hvilket også gør arbejdet hurtigere. Så får hverken du eller de håndværkere, som er til stede, ondt i ryg og skuldre af tungt arbejde.

Du kan få fliser i en masse flotte naturfarver. Det behøver altså langt fra kun at være betonsten. De kan være brune, gule og endda grønlige i farven. Det ser rigtigt godt ud i en have i et klassisk parcelhuskvarter, da det gør, at ens have skiller sig lidt mere ud end naboernes haver. De behøver heller ikke særlig meget vedligeholdelse, da det jo netop er sten.

Skab en oase

Planteliv og haveliv går hånd i hånd. Den smukkeste have er helt klart den, der har et frodigt planteliv, som stadig ser ryddet og pænt ud. For at kombinere de to ting bør man købe planter, der er nemme at vedligeholde, og som heller ikke behøver en masse specialjord, og hvad man ellers kunne forestille sig. Du kan også plante en lille urtehave, så du altid har friske krydderier til grillaften med vennerne eller andre lejligheder, hvor man gerne vil gøre maden ekstra god.

For at ikke skulle passe planterne alt for meget kan du få installeret sprinklere i haven. Hvis vi får en sommer, som bliver meget varm og solrig, kan det gå ud over plantelivet. Med sprinklere skal du i hvert fald ikke bekymre dig om, at dine planter, buske og græsplæner visner helt ud.