Dette indhold er sponsoreret

Villaen er nyrenoveret, din Volvo holder i garagen, og vovsen bjæffer rundt ude på græsplænen. Når de tre V’er er på plads, er det muligvis på tide, at familien får et ekstra medlem. En vidunderlig baby.

Det kræver selvfølgelig tid, penge og en masse overvejelser, når man for en stund skal lægge alt fra sig og gå ind i en stilling som nybagt forælder. Disse overvejelser omhandler ikke mindst hjemmet, hvor du må iføre dig arbejdshandskerne for at få det klart til det lille nye barn.

Men hvor skal man gribe fat? I løbet af barnets første år kommer det til at udforske hver en krog i hjemmet. Derfor bliver du nødt til at sørge for, at alle rum er sikret mod små babyfingre og barnets nysgerrighed. Læs med og få nogle eksempler på, hvilke steder der kræver ekstra god børnesikring.

Trappen er en kæmpe trussel mod småbørn

En villa i to etager medvirker til oceaner af plads, hvor barnet kan boltre sig løs. De første par år er det sublimt, da barnet kan få lov til at sove langt væk fra middagsselskaber, mens babyalarmen vil holde jer opdateret.

På et tidspunkt begynder jeres barn at kravle og gå selv. De første skridt er et uforglemmeligt øjeblik i en forælders liv. Samtidig er de startskuddet på de risikoer, barnet nu kan komme ud for. Først og fremmest bør du hurtigst muligt få installeret et sikkerhedsgitter foran trapperne i dit hjem. Både foroven og forneden.

En børnelåge sørger for, at barnet ikke kan komme galt afsted, mens du lige har et uopmærksomt øjeblik. På samme tid kan det holde jeres vovse fra barnet, hvis de to væsener ikke kommer specielt godt ud af det i den første periode som kommende, bedste venner.

Tænk sikkerhed under graviditeten

Den mest effektive sikkerhed finder du nærmest i forebyggelsen. Når enten du eller din partner er højgravid, handler det om at beskytte både moren og barnet på én og samme tid. Da det kan være besværligt og upraktisk at rende rundt med en graviditetsmave, kræver det, at omgivelserne passer til situationen.

Er der langt ned fra sengen? Er trappen sikker mod glatte trin? Er sikkerheden og hygiejnen i top, hvis fødslen pludselig kommer uventet? Den sidste del er forholdsvis svær at forberede sig på. Selvom I er tilknyttet en jordemoder, er det svært at være forberedt til det ypperste, hvis fødselsveerne går i gang før tid.

For at gøre jer i stand til at udføre en smuk og behagelig hjemmefødsel, kan I eventuelt prøve kræfter med en fødselssimulator. I bund og grund viser dukken og det dertilhørende udstyr en fødsel, der virker yderst realistisk. Det kan være voldsomt at investere i denne selv. Det er til gengæld en genial investering for jer og jeres fødselsgruppe, hvis I overvejer en hjemmefødsel. Derved kan I gå sammen om den omfattende og eksemplariske maskine, sådan I bliver bedst klædt på til at føde et nyt barn ind i den vidunderlige verden og jeres kære familie. Hvis I ikke selv har mulighed for at investere i en fødselssimulator, så kan I også undersøge de nærliggende hospitaler for muligheder.