I denne artikel har vi samlet fem tips til, hvordan du sparer penge som boligejer i år 2017.

Boligejere landet over har flere muligheder for at spare penge i det nye år. Nedenfor har vi samlet fem anbefalinger, der måske er relevante for dig. Del gerne dine råd med os i kommentarerne.

Håndværkerfradraget – ingen kvaler, SKAT betaler

Har du i år 2016 fået udført arbejdsopgaver af håndværkere, har du muligvis ret til et skattefradrag, såfremt den konkrete ydelse er omfattet af den såkaldte BoligJobordning. Fradraget gives blandt andet for rengøring, børnepasning og energibesparende tiltag såsom isolering af taget eller udskiftning af vinduer. Den nye ordning, der gælder for 2016 og 2017, giver et fradrag på 6.000 kr. pr. person for serviceydelser, mens grænsen hedder 12.000 kr. for håndværkerydelser. Ægtepar har mulighed for at dele fradraget. Du kan læse mere betingelserne for fradraget samt hvilke ydelser, der er omfattet, på SKAT.dk.

Du kan desuden se frem til en skatterabat i form den fastfrossede grundskyld – læs mere her.

Gå dine forsikringer efter i sømmene

Som husejer er forsikring en betydelig udgiftspost, der er i høj grad kan betale sig at gå efter i sømmene fra tid til anden; særligt hvis dine forudsætninger ændrer sig markant. Selvom du måske er ganske tilfreds med din nuværende forsikringsordning, kan der være mange penge at spare ved at skifte til konkurrenten. Anmod eventuelt om et uforpligtende tilbud hos en håndfuld selskaber, hvorefter du kan tage stilling til, hvorvidt det kan betale sig at skifte udbyder.

Hvordan ser dit forbrug ud?

Det er de færreste, der tænker over deres forbrug af el, vand og varme til hverdag, men det burde de måske. Den gennemsnitlige dansker kan nemlig spare forholdsvis mange penge gennem relativt beskedne tiltag. Bolius har blandt andet opgjort, at det uden den helt store indsats er muligt at skære 1.853 kr. af din årlige elregning ved blandt andet at slukke TV og radio, når du ikke bruger dem. Samme beløb kan frigøres via et mere sparsomt forbrug af vand og varme.

Omlægning af lån kan bestemt være besværet værd

De fleste danskere finansierer typisk deres boligkøb via en kombination af realkredit, et boliglån i banken og en mindre egenfinansiering. Er det efterhånden mange år siden, du blev boligejer, kan det muligvis betale sig at overveje en såkaldt låneomlægning – renterne er på nuværende tidspunkt historisk lave, og eksperter spår, at renteniveauet i de kommende år peger opad, hvorfor det efterhånden er sidste udkald, hvis du ønsker et lån med en lavere rente. Det er dog ikke alle boligejere, der er tjent med en låneomlægning, hvorfor du altid bør alliere dig med din økonomiske rådgiver.

Få din bolig revurderet

Ved du, hvad din bolig er værd, og vidste du, at selv en mindre værdistigning kan spare dig for et anseeligt beløb hver måned? Dette skyldes, at prisstigningen kan ændre din belåningsgrad, hvilket er afgørende for den bidragssats, du betaler til dit realkreditinstitut. Ifølge Bolius er det blandt andet muligt at spare 224 kr. (eller ca. 2.700 kr. om året) hos Realkredit Danmark for hver million, du har lånt, såfremt din bolig blot stiger fra 1,6 til 1,7 millioner kroner.