Garage in big house

Har du en handymand eller -kvinde gemt i dig? Og måske et faldefærdigt eller intet skur til at holde cykler og biler beskyttet om vinteren. Så er det måske på tide at få styr på carporten. Nu er et rigtig godt tidspunkt at ligge en plan for, hvordan du skal gribe byggeriet af carporten an, så der bliver plads til dæk og kasser. De kolde vintermåneder er nemlig en perfekt anledning til at blive klogere på byggeri til hjemmet og finde de rigtige mennesker og de rigtige råd. Denne artikel er et godt sted at starte til dig, der gerne vil lave din egen carport helt fra bunden, men ikke helt ved, hvordan de første spæde skridt i processen skal tages.

Find inspiration

En carport er rigtig mange ting, og den skal jo helst passe til både huset og til hver husejers individuelle smag og sikre, at der er plads til både dæk og flyttekasser. Heldigvis er der nok at vælge imellem, når det kommer til materialer til carporte. Taget kan både være af gennemsigtig plast, så rummet i carporten bliver lys og gennemsigtig at færdes i – og det kan være en fordel for de mennesker, der har en tendens til at rode i deres hjem.

Men man kan også vælge en løsning af træ. Det vil typisk se rigtig godt ud på et hus af samme materiale eller af mursten, der matcher træet. Her skal man dog tage hensyn til, at der skal sættes ekstra plads af til lysinstallationer, da rummet automatisk bliver mørkere i et rum af træ end i et gennemsigtigt rum. Inspiration til materialer kan findes i ens eget kvarter, men det kan også være en idé at tage en aftentur rundt til andre nabolag i byen og se, hvilke løsninger de har valgt – måske bliver du overrasket over, hvad du egentlig ønsker til din carport.

Vær altid grundigheden selv

Dette råd gælder både, når materialerne er valgt, og når de valgte materialer skal sættes op og måles til. For at sikre, at der ikke kommer ubehagelige overraskelser, kan det derfor være en utrolig god idé at lægge en plan for hele processen, før arbejdet for alvor går i gang. Det starter typisk med opmåling af materialer efter nøje rådgivning fra en fagmand. Tjek, om al værktøjet virker, som det skal, og efterse, om du har alt det værktøj, som projektet kræver af dig.

Derefter skal der lægges en plan for den økonomiske del af byggeriet, da det er nemt at komme for hurtigt afsted med de dyreste materialer på markedet, fordi projektet er blevet for uoverskueligt og derfor skal overstås i en fart. Og sidst men ikke mindst skal grundigheden være lige så stor under selve byggeriet af carporten.

Det kan være nemt at komme til at slække på kvaliteten, hvis byggeriet skal være færdig i en fart, så det er klar til næste nabofest i haven. Men det er et byggeri, som både du og dine naboer skal se på i mange år, så derfor skal arbejdet følges ordentligt til døren. Med disse ting for øje er der kun tilbage at sige en ting: God arbejdslyst.