Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du gør-det-selv-typen? Nyder du at tilbringe flere timer i værkstedet på det nye legehus til børnene? Eller bruger du tiden i haven på at trimme bede og blomster, så haven skinner som et hjem, der lige er blevet gjort hovedrent? I begge tilfælde er det meget vigtigt med ordentligt fodtøj, der mindsker belastningen på fødder og krop. Fødderne bliver ofte glemt, da de er pakket ind i strømper og sko det meste af tiden. For at de holder sig sunde og raske, bør du gå med fodtøj, der fremmer dine fødders velvære.

Den klassiske fodfejl

Mange begår det, man kan betegne som den klassiske fodfejl, når de arbejder i haven eller værkstedet. De hopper i en åben sko, da det skal gå hurtigt, og det kun er for et kort øjeblik som regel. Hvis du er typen, der godt kan lide at nørde med tingene og til tider bliver opslugt af dine små projekter, kender du nok det, at de få minutter pludselig udvikler sig til timer. Og så har vi balladen – eller det kan vi i værste fald have. Dermed bliver arbejdet udført i en åben sko, der hverken er god for fødderne eller kroppen, når man arbejder i flere timer.

Det fodtøj, man typisk hopper i, er sandaler, træsko eller de famøse crocs. Mange udsætter derfor deres fødder for unødig belastning og risici, som med en smule mere eftertænksomhed nemt ville kunne undgås. I værste fald kan det give slemme skader eller langvarige skader, der gør, at du må holde pause fra diverse fritidsaktiviteter i en rum tid.

Sikkerhedstræsko

Hvis du har meget arbejde, hvor du står op eller går meget, så kender du vigtigheden af at have ordentligt fodtøj på. På den måde sikrer du dig også mod slemme overraskelser, der måtte opstå i forbindelse med arbejdet. Du skal med andre ord ikke tænke på, hvor dine fødder er, og om det er en uhensigtsmæssig arbejdsposition i forhold til dine omgivelser. Samtidig er komfort og bekvemmelighed vigtige parametre, når man dyrker sin hobby.

Her er sikkerhedstræsko et bud på sko, der lever op til de mange kriterier for gode arbejdssko til hobbybrug. De kombinerer de bedste egenskaber fra de kendte træsko med moderne, arbejdsmiljøvenlige sikkerhedssko. En åben sko – lige til at træde i – der er behagelig at have på, og som samtidig scorer højt på sikkerhed via det beskyttende materiale, vi kender fra sikkerhedssko. Med sikkerhedstræsko på fødderne gør du dig selv og dine fødder en tjeneste, og du behøver ikke tænke over dine fødders ve og vel, mens du arbejder. Ølholm Safety har forskellige sikkerhedstræsko i flere farver og størrelser.