surveillance

Mange danskere har videoovervågning i hjemmet for at beskytte mod indbrud. Overvejer du selv at få installeret videoovervågning i dit hjem? Fortvivl ej – her kan du nemlig blive meget klogere på alt, hvad du skal vide omkring videoovervågning i dit hjem.

Præventiv effekt

Videoovervågning har vist sig at have en god præventiv effekt, og derfor benytter flere og flere sig af videoovervågning til at sikre sig deres private hjem. Et hjem, som har installeret videoovervågning, har nemlig ofte mindre risiko for at få indbrud end hjem uden videoovervågning. Mange indbrudstyve er nemlig tilbageholdende, så snart de ser et videokamera, fordi de dermed bliver bevidste om, at de potentielt bliver filmet. Bliver der alligevel begået indbrud, kan optagelserne fra videoovervågningen bruges som dokumentation, så der hurtigere kan ske en opklaring af det pågældende tyveri. Det er altså supersmart at videoovervåge sit hjem!

Hvor meget må man overvåge ifølge loven?

Vælger du at få installeret et overvågningskamera i dit hjem, er det en god idé, at du i den forbindelse sætter dig godt ind i reglerne for, hvad du må overvåge. På den måde undgår du nemlig at overtræde regler, som du måske ikke kendte til. En ting ved videoovervågning er helt klart: Du må ikke overvåge altid. Som privatperson må du kun filme på din private grund, og det er altså ulovligt at filme på steder, hvor der er offentlig adgang. Dette gælder eksempelvis veje og gader, hvor andre personer eller andre offentlige ting kan komme med på videooptagelsen. Du behøver ikke at skilte med, at du har et overvågningskamera, hvis kameraet sidder i dit private hjem, fordi det ikke er lovligt for folk, du ikke har inviteret at befinde sig på din private grund. Benytter du dig derimod af overvågningskameraer i din virksomhed, er det vigtigt, at du skilter med dette. Overtræder man disse regler, så risikerer du at blive straffet med en bøde, og derfor er det altså vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne for videoovervågning.

Forskellige former for overvågningskameraer

Der findes rigtig mange forskellige former for overvågningskameraer, så du kan helt sikkert finde et, som passer til dit hus og dine behov. Videoovervågningskameraer er i takt med den teknologiske udvikling også blevet meget billigere og bedre. I jagten på det rette overvågningskamera er det en god idé, at du medtænker, hvilke krav du har til overvågningen. Skal det kunne genkende personer, skal det være skjult overvågning eller måske noget helt tredje? I dag findes der videoovervågningskameraer, som har digitale løsninger, hvilket vil sige, at du kan se optagelserne via internettet eller din telefon. Dette betyder blandt andet, at du har mulighed for at se overvågningskameraernes optagelser, selvom du ikke befinder dig i hjemmet. Du kan altså potentielt sidde på en strand i Italien og holde øje med, at alt er ok derhjemme. Sådanne overvågningskameraer er i dag nemme at sætte op, så det er altså noget, de fleste kan finde ud af. Find dit næste overvågningskamera på specialkamera.dk, hvor udvalget er stort.