Traepiller - bedre og billigere

Et træpillefyr har samme funktion som et gas- eller oliefyr – nemlig at holde dig og din familie varme. Hvis du begynder at fyre med træpiller, er der en del penge at spare, og som en ekstra bonus vil miljøet også bifalde dig. Selvom du bor i et stort hus, kan træpillefyret sagtens opvarme hele boligen og ikke nok med det, så har den altså også tjent sig selv ind i løbet af et par år.

Sådan virker dit pillefyr

Hvis du investerer i et pillefyr, må du ugentligt trække i arbejdshandskerne. Pillebeholderen skal nemlig ugentligt genopfyldes, ligesom at det er en god idé at rense fyret ofte, hvis man ønsker det optimale udbytte af varmen. Træpillefyret virker således, at træpillerne føres over i en brænder fra en beholder, efterhånden som pillerne brændes. Du kan tilkøbe forskelligt ekstraudstyr, som gør vedligeholdelsen lettere. Hvem vil ikke gerne per automatik holde deres fyr rent og fri fra aske og have automatisk genopfyldning af træpillerne?

Træpiller giver store besparelser

Besparelserne er til at få øje på, når du skifter til at fyre med træpiller. Et træpillefyr kan spare dig mellem 60 og 70%, alt efter om du tidligere brugte et oliefyr, gasfyr eller opvarmede ved hjælp af el. På den lange baner betyder dette, at du i løbet af 2-4 år har tjent dit pillefyr hjem. Det kan altså være en god investering at udskifte det traditionelle fyr med et pillefyr. Du kan tilmed få tilskud fra nogle energiselskaber, når du anskaffer dig et pillefyr, og fyret kan altså indbringe dig 20 til 40 øre per kWh, alt efter hvilket energiselskab du benytter.

Endnu en fordel ved pillefyret er, at prisen på træpiller afhænger, hvor god kvalitet de er. Udgifterne til et oliefyr derimod afhænger af prisen på olie, og denne kan være ret så ustabil alt efter, hvordan markedet forholder sig. Da træpillerne skåner miljøet, sparer du også CO2-afgiften på brændslet. Selv på installationen af fyret kan du få håndværkerfradrag, så økonomisk set er der altså ingen undskyldninger for ikke at anskaffe dig et pillefyr.

Hvilke træpiller skal jeg bruge?

Træpiller varierer i pris – heraf også kvaliteten. De bedste piller indeholder et minimum af forurenet træ, og askemængden for disse er under en halv procent. Kvaliteten af træpillerne spiller også en rolle i forhold til, hvor meget vedligeholdelse dit fyr kræver og hvor meget varme fyret afgiver. Hvis du vil have det optimale ud af dit fyr, må du altså ikke gå på kompromis med træpillernes kvalitet. Energi7.dk leverer træpiller i bedste kvalitet.

Jo større mængder træpiller du køber, jo større en besparelse er der at finde. Et hus på 150 kvadratmeter skal årligt bruge omkring 5 ton træpiller. Disse fylder cirka ni kubikmeter, og hvis du har plads til at opbevare dette, kan du altså opnå lidt mængderabat. Prisen for træpiller er typisk mellem 1.900 og 2.400 kr. per ton.