vegetables

Nu nærmere sommeren sig. En tid hvor vi kan tilbringe hele eftermiddagen i haven og pleje vores planter og blomster. Hvis du leder efter et nyt sommerprojekt til haven, er der intet bedre end at gro sine egne grøntsager, som man kan spise, og som hele familien kan nyde godt af. Vi har her lavet en liste over de bedste og nemmeste grøntsagsplanter, du kan gro i haven denne sommer.

Radiser

Radiser er ikke kun en lækker grøntsag, det er også en overraskende let plante at bibeholde i haven. Radiserne kan høstes allerede efter en måned i jorden og kan plantes direkte i mulden eller i containere. Hvis du i forvejen elsker radiser eller blot mangler et lille hyggeligt sommerprojekt, der resulterer i lækre, sprøde grøntsager, er radisen en sikker vinder. Gå i gang nu, og du kan høste goderne allerede om en måned.

Ærter

Ærter er den perfekte grøntsagssnack, så hvilket bedre sted at opbevare dem end i din egen have, hvor hele familien kan gå at snacke, som det passer dem. Ærteplanten er desuden let at vokse, det er bare direkte i jorden med den i månederne marts til juni, hvorefter den kan høstes efter ca. 2-3 måneder. Så jo hurtigere du får dem høstet, jo før kan I nyde af dem i sommertiden. Gå i gang nu, og giv børnene en god grund til at bevæge sig uden for i haven!

Løg og hvidløg

Løg og hvidløg er nok den nemmeste grøntsag at gro. De kræver meget, meget lille til ingen vedligeholdelse. Så snart de er plantet, er det bare at vente. Du skal simpelthen bare plante løgene i let fugtigt jord i foråret, hvorefter løgene er klar til høst omkring efterårstid. Det tager lidt tid, men det er al ventetiden værd. Løgene er velsmagende, friske, sunde og organiske, når de kommer fra din egen have i stedet for løg produceret af virksomheder, hvor du ikke ved, hvilke stoffer de indeholder.

Ingefær

Ingefærplanten er kendt for sine aromatiske, skarpe og krydrede egenskaber, hvilket gør den ideel til te, suppe, juice og mange andre lækre ting, som ingefær kan give et frisk spark. Ingefærplanten kan også gro i haven relativt nemt. Den tager dog lidt længere tid end de forrige planter på listen og kræver lidt mere bibeholdelse i form af regelmæssig vanding. Planten kan høstes efter omtrent 6-8 måneder, men det afhænger meget af jorden, så det er egentlig meget op til dig at vurdere, hvornår planten er moden. Hvis du mangler et længerevarende projekt til haven, som vil resultere i en masse lækker ingefær, du kan bruge i diverse retter og juices, så er ingefærplanten en ideel plante til din have denne sommer.

Agurker

Agurken er en klassiker i haven og med god grund. Den er hurtig til at vokse, den smager skønt som pickles eller bare frisk, og den kræver kun vanding én gang om ugen. Planten kan du plante i foråret eller starten af sommeren, og den kan høstes, når agurken har fået en flot, mørkegrøn farve. Dette tager typisk 1-3 måneder fra plantning.