Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Køb på afbetaling kan virkelig dele vandene, når det kommer til forbrug og shopping. Dog har det sine utvivlsomme fordele, hvoraf den største fordel klart er, at man ikke behøver vente. Når det kommer til indkøb af møbler, kan dette være en altafgørende faktor, da visse møbler ganske enkelt ikke kan undværes.

Kort sagt er afbetaling en måde for dig at få det ønskede produkt her og nu og så betale prisen plus nogle omkostninger i løbet af de næste måneder eller år. Med køb på afbetaling behøver du altså ikke gå og vente, mens pengene langsomt samler sig på opsparingen. I stedet kan du få møblet, eller hvad det nu er, med det samme og efterfølgende betale det lidt efter lidt.

Vælg den rigtige udbyder til finansiering

Det er aldrig en dårlig idé at tænke sig om, inden man vælger en udbyder. Denne regel gælder selvfølgelig også, hvis man vil købe på afbetaling stort set ligegyldigt, hvad det er, man gerne vil købe på afbetaling.

En meget populær udbyder i Danmark er Viabill. Hvis du er nysgerrig på, hvad Viabill nærmere kan tilbyde dig, kan du læse mere om dem hos koeb-paa-afbetaling.dk ved at klikke på linket. Denne hjemmeside har masser af information om, hvordan man forholder sig fornuftigt til køb på afbetaling, og samtidig giver de også bredere rådgivning om, hvilke udbydere der er troværdige, og hvilke der ikke er.

Hvad bør man købe på afbetaling? – og hvad bør man vente med?

Som hovedregel bør man kun købe de møbler på afbetaling, som man helt og aldeles behøver. Dette gælder eksempelvist senge, madrasser, borde og visse stole. Hvis ens seng er gået i stykker, eller der er kommet skade på ens spisebord, kan det være svært at undvære dette møbel i meget lang tid. Derfor er det at købe disse møbler på afbetaling nogle gange den mest praktiske løsning.

I sidste ende er det selvfølgelig fuldstændigt op til den individuelle forbruger, hvad der er strengt nødvendigt, og hvad der ikke er. Nogle mennesker behøver eksempelvis særligt ergonomiske møbler, og disse er desværre ikke billige. Derfor kan det godt være strengt nødvendigt for én forbruger at købe en kontorstol, mens det for en anden kan være relativt ligegyldigt. Det anbefales derfor, at du selv overvejer, hvad dit behov for netop dette møbel er, og om det kan betale sig lige at vente et par måneder eller blot til næste lønningsdag alt efter møblets pris.

Er der alternativer til at købe på afbetaling?

Hvis tanken om at købe på afbetaling gør dig utryg, er der selvfølgelig alternativer. Det første, mest kedelige, alternativ er blot at vente, til du har fået sparet op til hvert enkelt møbel eller det ene møbel, du mangler. Dette er selvfølgelig nemmere, hvis man blot mangler et relativt billigt møbel, eller hvis man er villig til at gå på kompromis med møblets kvalitet. Hvis du er i den særlige situation, at du ganske enkelt ingen møbler har, kan det måske være en idé at få et samlet overblik over, hvad du mangler, og i stedet for afbetaling overveje et lån. Dette kan især være gældende for nyligt opbrudte par, studerende, der skal flytte i studiebolig, og lignende situationer. Du skal i hvert fald ikke være nervøs for at søge nærmere på dine muligheder, når det kommer til finansiering af dine møbelbehov.