Dette indhold er sponsoreret.

Det er efterhånden helt basal viden, at vi alle gerne skal skrue ned for vores energiniveau. Derudover skal vi forsøge at benytte så grønne energikilder som muligt. Her er det også alment kendt, at vind, bølger og sol er centrale løsninger på de allestedsnærværende udfordringer.

Mens vindenergi stadig finder sin plads i form af store turbiner, der producerer bunkevis af strøm, så er historien en helt anden, når det kommer til solenergi og solceller.

Mens det næppe er gangbart at spadsere rundt med en vindturbine på hovedet for at generere strøm til en telefonoplader i lommen, så kender de fleste af os til langt mere veludviklede løsninger, der indebærer solceller.

Og hvem kender ikke også havelampen, der kører på solenergi, og som er en sikker bestanddel af julegavebunken hvert år?

Solcelleteknologien bliver mere og mere sofistikeret, og således finder de kloge hoveder nye måder at få den integreret i vores hverdag på. De fleste har nok også hørt om, hvordan man arbejder på at udvikle tagsten med indbyggede solceller, så man kan undgå de klodsede solpaneler oven på sit hus.

Når det kommer til den jordnære forbrugerelektronik, så har butikker som Solarcamp.dk valgt at gå planken helt ud og udbyde et stort udvalg af varer – alle sammen varer, der får deres strøm fra solen, og ikke ud af en stikkontakt i væggen.

Når man klikker sig rundt på siden, vil man blive overvældet over, hvor mange forskellige produktkategorier der har fået indbygget den smarte solcelleteknologi. Med denne kan du med god samvittighed oplade din telefon dagen lang eller få oplyst hele haven.

Når vi får energi fra solen til vores daglige forbrug af kunstige lyskilder, havespringvand og powerbanks, så undgår vi at trække på energikilder, der baserer sig på fossile brændsler som kul, olie eller gas.

I virkeligheden er det formentlig en uundgåelig fremtid, at vi skal belave os udelukkende på brug af den energi, vi får hver dag og hele tiden fra Moder Jords elementer. Bevares, solen kommer og går på vores breddegrader, og det samme gør vinden i perioder, men hvis vi skal starte et sted, så er det oplagt, at vi som privatpersoner benytter muligheden for at købe elektronik, der kører på grøn solenergi.

Du tænker sikkert, at sådanne små solceller, som en lampe kan køre på, højst kan give en smule lys til læsning af yndlingskrimien. Men faktisk vil du blive positivt overrasket over at kunne finde både projektører og springvand, der får al deres energi fra solen.