Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det lyder måske lidt overdrevet, men du kan faktisk sove bedre om natten, hvis du får indrettet og ryddet dit soveværelse op. Rod er nemlig forstyrrende, hvorfor vi vil give dig et par fif til, hvordan en hurtig make-over af soveværelset vil give dig den søvn, som du længes efter. Det handler nemlig om at gøre soveværelset personligt, undgå rod og farver og gøre soveværelset til sted, hvor du har helle.

Hav lyse farver i soveværelset

Farver er slet ikke forbudte, når det kommer til at soveværelset, men det gælder om at finde nogle farver, der ikke forstyrrer. Du kan sagtens gå med på trenden om at sætte noget tapet op eller male en væg i en farve. Det handler bare om, at du vælger nedtonede farver. Du skal fremskaffe et roligt miljø i soveværelset, hvilket du blandt andet kan gøre igennem nedtonede, rolige farver. Mal derfor ikke en væg i skrigende neon pink, da det vil forstyrre dit rolige sted.

Tapet er som sagt en fin løsning, så længe du holder dig til de nedtonede farver. Dette gælder også, når det kommer til motivet eller mønstret. Vælg noget tapet, hvor der ikke sker alt for meget – det prangende tapet kan du bruge i stuen eller gangen.

Sengen skal være i centrum

I et soveværelse er det sengen, der skal være centrum. Vi skal sove gennemsnitligt otte timer om natten, hvilket også betyder, at vi bruger rigtig mange timer i en seng – hvorfor den selvfølgelig skal have ærespladsen. Placér sengen der, hvor du finder det naturligt. Hvis du har et rummeligt soveværelse, kan det være meget naturligt at placere den med luft til begge sider.

Find en sengeramme, der passer til dine behov. Der findes mange forskellige sengerammer, hvor nogle blot kan holde dine madrasser samlet, mens andre også har andre funktioner til blandt andet opbevaring eller andet. Hvis du har et mindre soveværelse eller en mindre lejlighed, kan det være fordelagtigt at vælge en sengeramme med plads til opbevaring.

Skjul rodet med skabe, skuffer eller gardiner

Som vi indledte med, så er rod meget forstyrrende. Hvis det roder meget inde på soveværelset, kan det være svært at finde ro, hvorfor det er vigtigt at finde en løsning på rodet hurtigt. Det kan blandt andet være en sengeramme med plads til opbevaring eller et stort skab.

Skabe har nemlig den fordel, at de kan lukkes. Så snart skabet er lukket, så er dit rod også væk. Dette betyder også, at alt ikke behøver at være perfekt, da du sagtens kan have rod i skabet, for det kan du jo bare lukke for.

Mange har et stativ til noget af deres tøj, hvilket også ser super fedt ud – men hvis du er ét af de mennesker, der har svært ved at holde orden, kan et tøjstativ være en dårlig idé. Vurder derfor lige, om du vil kunne holde orden på stativet, for uorden på stativet giver uorden i rummet.