Sovevaerelse

Soveværelset er et vigtigt rum i din bolig, eftersom det er her, at kroppen skal hvile og få ny energi til næste dag. Møbler, farver og lys har meget at sige, når indretningen af soveværelset skal gå i gang. Den rigtige indretning er desuden med til at skabe de perfekte rammer for en god nats søvn, så du skal ikke gå på kompromis med uholdbare løsninger. Derfor er det på tide at trække i arbejdshandskerne, hvis halvdelen af dit soveværelse er blevet til et opbevaringsrum. Her kommer en række gode idéer til, hvordan du kan skabe en afslapningsoase i soveværelset.

Enkelhed

Når kufferten er pakket til drømmeland, er det bedst at gå ind i et værelse med en enkel indretning. For mange møbler, nips og prangende billeder på væggen skaber kaos i stedet for den nødvendige, rolige stemning. Dette er desuden også et plus, når du skal skynde dig ud af sengen om morgenen – ingen elsker at vælte ind i noget, især ikke lige efter, man er vågnet. En god idé kunne være blot at have en behagelig seng stående, et natbord, et klædeskab og en dekorativ stol. Hermed er det basale på plads. Stolen er desuden et godt råd, idet du dermed har en ekstra siddeplads, når sokkerne og skoene skal på.

Mørkere farver og gode lamper

Selvom en skrigende orange langt fra ville være oplagt til soveværelsets fire vægge, kan du sagtens finde en lampe eller få pynteting til natbordet i dine yndlingsfarver. Hermed får du din egen personlige stil ind i soveværelset og skaber en hjemlig stemning. Med hensyn til væggenes farver behøver de heller ikke blot at være hvide. Mørkere toner såsom blå og grøn får ifølge eksperter dit blodtrop til at falde, hvorimod den røde farve resulterer i det modsatte.

Hvis du både bruger lys til aftenlæsningen i sengen, og når du skal finde ting i gemmekassen i skabet, er det vigtigt at have lamper til begge formål. Under placeringen af læselamperne er det desuden vigtigt at tage højde for to ting: et koncentreret lys samt et lys, der ikke vil oplyse resten af rummet og dermed forstyrre din eventuelle partner.

Opdeling, gardiner og den rette temperatur

Soveværelset skal, som nævnt, give dig associationer om en afslappet atmosfære. Derfor er det optimalt at opdele rummet, hvis du for eksempel benytter halvdelen som et kontor. Skillevægge kreeret af reoler, vægge eller tøjstativer danner følelsen af et ekstra rum og giver dig ekstra flader, som dine møbler kan stå op af.

Tanker om diverse gardiner skal heller ikke glemmes. Selvom de lette og moderne gardiner virker som den flotteste løsning, giver disse dig ikke mørket om sommeren, som du får brug for til at danne hormonet melatonin, der fungerer som et slags reparationsmiddel til kroppen. Anskaf derfor mørklægningsgardiner eller andre tunge gardiner, så du kan få den bedste nattesøvn.

Endeligt betyder en kølig temperatur i soveværelset også en hel del, idet du sover optimalt, hvis temperaturen er mellem 13 og 18 grader. Så invester i sommer- og vinterdyner, og du vil få en god og dejlig nattesøvn i det afslappende, nyindrettede soveværelse.