Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der er flere grunde til at begynde at male kunstmaleri, og de fleste af dem afhænger selvfølgelig af lyst og motivation. Dog kan det være yderst demotiverende at gå i gang med at udtrykke sig kunstnerisk blot for at finde ud af halvvejs, at ens idé faktisk slet ikke kan realiseres. Derfor kan det være en rigtig god idé at få på plads, hvilke materialer du skal investere i, hvis du er helt ny til kunstmaleri og gerne vil godt i gang. Visse typer maling og malegrund kræver lidt mere erfaring, for de to kan have en effekt på hinanden, som begyndere ikke nødvendigvis ved, hvad de skal stille op med.

Arbejd dig op til de dyrere materialer

Selvfølgelig skal du have pensler, der ikke går i stykker, men inden for kunstmaleri er der masser af forskellige metoder til at få malingen på papiret eller lærredet, og ikke alle metoder er lige nemme at få styr på i første omgang. For ikke at demotivere dig selv bør du derfor overveje billigere materialer til at starte med, både så du ikke behøver at bruge så mange penge på det, og samtidig så du ikke ender med at måtte smide dyrere materialer ud, fordi du er kommet til at bruge eller behandle dem forkert. Med eksempelvis en blok malingspapir eller nogle billige lærreder kan du nemt og hurtigt komme i gang, og ender du med at holde af motivet, kan du senere gengive det på dyrere materialer.

Den nemmeste type maling at starte med er absolut akrylmaling, da akrylmaling tørrer hurtigere end eksempelvis oliemaling. Du kan foruden maling finde flere andre materialer og typer maling hos malericentralen.dk til fornuftige priser, så du kan få al det nødvendige udstyr til at udtrykke dig kunstnerisk. Den har altid den samme konsistens, som du ikke som sådan behøver gøre det store ved. Hvis du gerne vil forsøge dig frem på billigste vis, kan du vælge akrylmaling af studiekvalitet, da denne type maling så absolut er den mest venlige ved pengepungen. Til gengæld kan såkaldt kunstnerkvalitetsakrylmaling som oftest give klarere farver, da der ikke er lige så meget fyldstof i denne type maling.

Start med enkle motiver og få farver

Så hvilke farver skal du købe? Hvis du rigtig gerne vil lære at male ordentligt, bør du starte med de tre grundlæggende farver, så du kan lære at blande farverne selv. Disse tre er blå, rød og gul, men der er delte meninger om, hvilke nuancer af de tre farver du bør gå efter. De erfarne og ældre kunstnere vil som oftest anbefale Cadmium rød, en varmtonet gul og Ultramarin blå, men nyere kunstnere holder af gul, magenta og cyan. Mindes du farvelære fra billedkunst i skolen, vil førstnævnte eksempel nok være nemmere at finde ud af, da det traditionelle farvehjul er opbygget herefter.

Foruden farverne bør du også investere i to hvide. Titanhvid benyttes til at dække over med, og zinkhvid toner dine farver, så du kan få lysere nuancer. Sort kan du selv blande eller selvfølgelig købe færdigblandet. Der findes dog toner af sort, så køb kun den færdigblandede, hvis du vil arbejde med enkle og få farver.