Flere og flere danskere er blevet glade for at vædde online eller at spille kasino inden for det, der populært hedder iGaming. iGaming er et alternativ til den gammeldags form for bookmaker, hvor man kunne spille på eksempelvis hestevæddeløb eller udfaldet af fodboldkampe.

I dag kan man satse penge online og indgå i forskellige former for spilfællesskaber. Det koster selvfølgelig lidt, men det er en post, som mange familier vælger at sætte under ”fritidsaktiviteter” eller ”diverse” i regnskabet. Det er dog ikke altid, at man får bogført udgifter og indtægter fra sin spilleaktivitet, og det kan være en rigtig god idé. På den måde kan man holde styr på, hvad man præcist bruger på en månedlig basis og sikre sig, at det passer ind i husholdningsbudgettet.

Det gør, at du hele tiden bevarer overblikket over dit budget – også på de poster, som man normalt godt kan glemme at indregne. Samtidig kan du fra måned til måned vurdere, om du vil sætte flere eller færre penge af til gambling på et oplyst grundlag.

Grundig bogføring af udgifter giver godt overblik

Onlinespil og iGaming er – ligesom udgifter til for eksempel snacks, leje af film på streamingtjenester eller køb af tøj – en luksusting i hverdagen, som vi tit glemmer at redegøre for i regnskabet. Gør vi det, giver det dog ofte bagslag. Pludselig er der røget flere penge, end man regnede med. Eller måske ved man ikke, hvor det er, at ens udgifter er steget fast over en række af måneder. Bogfører man alle udgifter og indtægter slavisk, kan man altid omprioritere, som man vil. Nogle mennesker oplever, at de bruger flere penge på fornøjelser, end de havde regnet med. For andre kan det være madposten, der vejer så tungt, at der ikke er nok penge til fornøjelser i hverdagen.

Bogføring hver dag er en god vane, som det godt kan tage lidt tid at inkorporere. Men når man først har gjort det, vil det give en dejlig ro, fordi man ved, at der altid er styr på det. Selvfølgelig skal man sikre sig, at man bruger sine penge på de ting, som man prioriterer højest. De fleste har en hobby, som gør dem meget glade i hverdagen. Det kan netop være onlinespil eller sport. En hobby kan øge livskvaliteten og sikre daglig underholdning, som er sundt for hjernen, da den kobler af. Så længe man budgetterer med sin hobby, er alt godt.

Indtægter og udgifter ved onlinespil

iGaming har den fordel og ulempe, at det koster penge at satse. Samtidig kan man vinde store summer penge, hvis man har heldet med sig eller er god til at læse spillet rent strategisk. Onlinespil kan derfor indregnes både som indtægter og udgifter. Det er en glimrende idé at bogføre både de indtjeninger, man har på onlinespil, samt de penge man satser og taber eller eventuelt betaler for at være med. På den måde kan man se, hvor mange penge man vinder og taber på onlinespil om måneden. Taber man mange penge, er det måske tid til at ændre taktik.