Dette indhold er sponsoreret.

Artiklen her er både skrevet til hesteejere og til dem, der overvejer at blive det. For har du en ejendom, hvor det giver mening at have heste på græs, så gør det! Ud over at give liv til din hverdag er det selvfølgelig også en kæmpe vinder hos børnene i boligen. Der er pludselig et stort og spændende kæledyr, der skal passes, nusses med og holdes ved god stand. Og så kan det faktisk gå hen at blive en helt fornuftig investering, når hesten bliver fuldt udviklet og er klar til at springe over buk eller løbe om kap. Forudsætningen for den gode investering er dog, at hesten har levet et godt liv.

Hestens eller ponyens daglige trivsel

En hest er ikke bare en hest, og det samme gælder for ponyen. Har du en hest, der går og græsser, uden at en rytter eller to rider på den, bliver den aldrig en væddeløbshest. Skal hesten blive interessant for eventuelle ryttere, skal der tages hensyn til hestens trivsel og træning. Det betyder f.eks. at huske et godt og solidt regndækken, som kan understøtte hesten, når den rider i vejr, den ikke er videre bekvemt ved. Dog skal ikke alle heste have et dækken, og dem, der skal, skal ikke bare have det samme. Det er er derfor altid værd at undersøge, inden du køber et dyrt dækken.

Hesten eller ponyen skal altså have de rette remedier. Det kan dog ikke stå alene. Hesten eller ponyen skal have en god portion kærlighed, opmærksomhed og omsorg – ligesom alle andre husdyr. Desuden skal der også være en eller flere, der rider hesten til. Den er ikke meget værd for en rideklub, hvis den ikke er tryg ved at have et menneske siddende på ryggen. Det skal en hest eller pony lære at håndtere – og selvfølgelig helst af mennesker, den er tryg ved og stoler på.

En glad og stærk hest er også en glimrende investering

Den klassiske historie med en hesteinvestering er, at børnene også bliver voksne eller teenagere på et tidspunkt. De gider ikke tage sig af hesten så ofte, som de faktisk skal. I gider ikke tager over for deres arbejde – hvad gør I så? Nu bliver det faktisk interessant, for her kan hesten eller ponyen sælges. Og har I tænkt jer godt og grundigt om, hvilket vil sige trænet den og gjort den rideklar, så kan I faktisk få en god mønt ud af handlen. På samme tid er det ofte er muligt for børnene at besøge hesten eller ponyen i dens nye hjem. Alle vinder i sidste ende.