Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Lige for tiden er der ikke rigtig mulighed for at invitere venner og familiemedlemmer til fest, men bare rolig. En dag i fremtiden kan vi atter holde fester, invitere venner hjem til aftensmad og holde julefrokoster og påskefrokoster.

Når den dag kommer, er det vigtigt, at du har det helt rigtige stel, så du kan fejre, at vi atter kan samles og have det sjovt med de mennesker, der betyder mest. Hvilket stel der er det rigtige, afhænger selvfølgelig helt af, hvem man er, men det klassiske stel fra Aluminia i både blå, brun og grøn er et rigtig godt bud.

Hvad er Aluminia?

Aluminia var et dansk porcelænsfirma, der blev oprettet på Christianshavn i 1863 og eksisterede som selvstændig fabrik indtil 1969. Aluminia købte Den Kongelige Porcelænsfabrik i 1882, og i 1969 blev Aluminia en del af Den Kongelige Porcelænsfabrik. I dag produceres Aluminias smukke Tranquebar-stel af Royal Copenhagen.

Når du køber Aluminias Tranquebar-stel, køber du altså en del af danmarkshistorien, og du køber danskproducerede varer i højeste kvalitet. Tranquebar-stellet er tidløst, for selvom det er over 100 år gammelt, er det underspillet, elegant og meget dekorativt.

Tranquebar-stellet fra Aluminia

Tranquebar-stellet, der oprindeligt blev lanceret i blå i 1918, er et stel med elegante, håndmalede blomster og blå bånd. Tranquebar-stellet består af mange dele, og du kan nemt bruge mange år på at samle hele stellet. Du kan selvfølgelig også bare købe de smukke tallerkner og fade og dække et bord, som dine gæster ikke vil glemme.

Tranquebar-stellet findes også i en brun og grøn udgave. Den brune udgave blev lanceret i 1976, hvor det klassiske stel blev genintroduceret i en brun version. Det sidste skud på stammen er Tranquebar-stellet i grønt, der har erstattet de klassiske, kinesiske blomstermotiver med andre og mere moderne motiver.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at Tranquebar-stellet fra Aluminia ikke er helt billigt. Ligesom med alt andet porcelæn fra Royal Copenhagen er Tranquebar-stellet håndmalet, og derfor koster det mere end det masseproducerede porcelæn, man ellers kan få.

Når det er sagt, kan langt de fleste danskere sagtens være med, og der er jo ingen, der siger, at du absolut skal have hver eneste genstand, der indgår i stellet. Du kan sagtens nøjes med nogle tallerkner og fade. Med porcelæn fra Aluminia får du dansk kvalitet, når det er allerbedst. Det klassiske Tranquebar-stel har som sagt over 100 år på bagen, men det kan man bestemt ikke se. De smukke farver og det enkle design vil give din næste fest et helt særligt look.