Denne artikel indeholder reklame.

Indretning af bolig og have er noget af det, vi danskere sætter allermest pris på. For selvom nogle ville mene, det er en sur tjans at skulle indrette sig et nyt sted, er det faktisk en oplevelse og opgave, vi danskere ser rigtig meget frem til.

Men når det er sagt, er vi også et folkefærd, der godt kan lide at have travlt med karriere og familie. Og derfor skal vores indretningsstil også gerne være en, der bærer præg af let vedligeholdelse og minimal deltagelse fra vores side.

I denne artikel kigger vi på, hvordan man faktisk kan indrette sig til en minimal vedligeholdelse og rengøringspligt. For selvom man måske skulle tro, det er en opgave, man bare er nødt til at tage på sine skuldre, kan man faktisk gøre utrolig meget for at minimere mest muligt.

Moderne teknologi fritager dig fra tjeneste

En af de ting, der for alvor har hjulpet travle danskere til at skulle forholde sig mindre til rengøring og vedligeholdelse, er den store udvikling af elektroniske apparater, der er designet til at klare rengøringstjansen. For med apparater som en robotstøvsuger eller en robotplæneklipper har man mulighed for at automatisere nogle af de opgaver, man ellers selv skulle tage sig af.

Automatiseringen af de mange dagligdagsopgaver er da også kun noget, vi kommer til at se meget mere af i fremtiden. Og i takt med en helt naturlig udvikling på området, vil der med garanti også blive gjort endnu mere i dette henseende, da det er et produkt, danskerne for alvor kan se ideen i, idet det sparer dem for tid og ressourcer i hverdagen.

Vælg interiør med omhu

En anden ideel løsning, hvis man ønsker en indretning, der kræver minimal indsats fra en selv, går ud på, at man vælger interiør ud fra en forudsætning, at det skal være nemt at håndtere, rengøre og vedligeholde.

Denne forudsætning går i relation til en indendørs indretning hånd i hånd med ideen om en minimalistisk indretning – men hvis man virkelig vil gøre sig selv en tjeneste, bør man også tænke samme tanker i relation til den måde, hvorpå man indretter haven.

For når det kommer til indretning af have er der for alvor tid at spare, hvis man vælger en stil, der ikke kræver særlig store vedligeholdelseskrav. Og det har faktisk ingen betydning om det er i forhold til valg af campingbord eller indretning af sandkasse. For princippet går i grove træk ud på, at man vælger sine møbler således, at man ikke senere skal bruge energi og tid på at lave det om igen – eller for den sags skyld kræfter på at bære det frem og tilbage.

Tag derfor udgangspunkt i det simple. Vælg de lette havemøbler, og lad være med at beplante haven med diverse haveblomster, der kræver masser af tid og særlig pleje i forskellige vejrforhold.