Sponsoreret indhold.

Du ved det med garanti allerede, at det koster at flytte. Måske hænger du på dobbelt husleje en måned eller to, måske skal du købe møbler og andet, hvis du har fundet et større sted at bo, og så er der selvfølgelig den helt tunge post: 3 måneders forudbetalt husleje, depositum eller indskud svarende til det samme plus den første måneds husleje.

Måske får du penge med fra dit gamle sted. Men ofte går meget til at sætte den i stand, og så står du igen med et stort udlæg. Og det er slet ikke sikkert, du har pengene, så du kan betale det alt sammen på én gang.

Du kan i din forbindelse overveje at få hjælp til at betale, og det kan du for eksempel gøre ved at låne pengene. Her låner du til dine omkostninger og kan så betale dem tilbage i mindre bidder. Det kan du læse mere om i det næste.

Hvad er forskellen på indskud og depositum?

Et depositum eller et indskud skal kort sagt sikre lejers rettigheder og udlejers krav til de reparationer, der måske, måske ikke, skal foretages efter endt lejemål. Det er kort sagt en sum penge, du skal betale, når du lejer en bolig. Indskud og depositum er derfor to sider af samme sag. Forskellen er bare, at du i første tilfælde lejer en bolig privat, og det i sidste en almen bolig. Din udlejer må ifølge lejeloven højest tage 3 måneders husleje i depositum.

Indskudslån

Hvis du ikke kan betale hele beløbet med det samme, har du en række muligheder. Der findes offentlige indskudslån i form af beboerindskud, som du kan søge om hos kommunen, eller du kan finde et privat indskudslån – for eksempel et online lån.

Lån til et beboerindskud

Det offentlige lån er meget fordelagtigt, men det kan kun søges om, hvis du har fundet en almen bolig. Her kan du låne til alle dine omkostninger, du skal ikke betale af på lånet i de første 5 år, og den månedlige rentetilskrivning er på 4,5 procent. Der er dog også nogle krav til boligen. Den må ikke være ældre end d. 1. april 1964, den samlede indkomst må ikke overstige 246.000 kr. ved lejligheder og 166.635 kr. ved værelser, og det er om året.

Lån til et depositum

Hvis du lejer privat, er du også nødt til at finde et privat indskudslån. Det kan som sagt være et online lån hos KreditNU. Her kan du højest låne 25.000 kr., så det vil sjældent kunne dække alle dine udgifter, men det kan være en hjælp og gøre, at det faktisk er muligt for dig at betale.

Hos KreditNU låner du med en fast løbetid på 12 måneder, og renteudgifterne er på 0 procent. Du skal betale for etableringen af lånet. Det kan du alt sammen læse mere om på hjemmesiden, og så kan du finde flere tips og tricks, når du skal låne penge til et indskud, i artiklen: Indskudslån – Har du råd til at flytte?