Gulvene i huset bliver hurtigt slidt. Her er det især trægulve, der bliver hurtigt opslidte! Selvom trægulve er enormt smukke, kan de være svære at vedligeholde. Der er dog flere forskellige ting, du kan gøre for at vedligeholde dit trægulv. Du kan blandt andet vælge regelmæssig gulvslibning. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til, hvordan du vedligeholder dit smukke trægulv. Læs med og få en masse inspiration!

Regelmæssig rengøring

Hvis du oplever, at dit trægulv hurtigt bliver beskidt, og får pletter, kræver det regelmæssig rengøring. Det lyder måske en smule uoverskueligt at skulle rengøre et stort trægulv, men det kan faktisk gøres relativt let og effektivt! Du kan starte med at støvsuge gulvet eller feje det med en blød kost, der ikke efterlader mærker. Er der stadig pletter på gulvet, kan du tage en almindelig gulvskrubber og vaske gulvet med vand og sæbe. Her kan det være en fordel at vælge en mild sæbe, der ikke skader gulvet. Du kan vælge at rengøre dit gulv én gang om ugen eller efter behov. Nogle trægulve bliver hurtigere beskidte, og kræver derfor mere rengøring. 

Beskyt trægulvet

Trægulve kan være meget sarte. Her er det især de ældre trægulve, man skal være opmærksom på! Hvis du ønsker at bevare dine smukke trægulve i mange år, er det vigtigt, at du beskytter det. Dette betyder eksempelvis, at du spilder du noget på gulvet, skal du fjerne det hurtigst muligt. Nogle væsker og madvarer kan nemlig trænge ind i trægulvet, så det sidder fast og ikke længere kan fjernes. Derudover er det en fordel ikke at træde på trægulvet med sko. Skoene skaber nemlig en masse slid på gulvet, som kan være svært at fjerne. Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan beskytte dit flotte trægulv!

Slibning af trægulv

Er dit trægulv efterhånden så slidt, at en almindelig rengøring ikke kan klare jobbet, er det tid til at tage stærkere midler i brug. En af de metoder, der kan vedligeholde dit trægulv i mange år, er slibning. Det vil måske overraske dig, at du selv kan slibe dit trægulv! Her er det dog vigtigt, at du har det rette værktøj. Derudover er det en fordel at starte med en let slibning. Ønsker du ikke at foretage slibningen selv, kan du søge på gulvafslibning-priser og få et godt tilbud på slibning af dit trægulv. 

Oliering af trægulv

Ønsker du at vedligeholde dit trægulv på en let og effektiv måde, skal du overveje at oliere det. Olieringen fjerner ikke nødvendigvis pletter og skræmmer, men kan give trægulvet et friskt pust. Olieringen vil give trægulvet en blank overflade, og i mange tilfælde vil trægulvet fremstå som nyt! Du kan vælge mellem flere forskellige olier til oliering af dit trægulv. Eksperter anbefaler dog, at du til oliering af trægulv bruger en hærdende olie. Den hærdende olie er slidstærk og giver desuden et smukt slutresultat. Derudover finder du hærdende olie i mange forskellige farvetoner og nuancer.