Dette indhold er sponsoreret.

Går du med en byggedrøm, der kræver en sokkel? En sokkel kan for eksempel udgøre fundamentet under huse, drivhuse og garager. At støbe ens egen sokkel er enklere, end folk går og tror. Det kræver blot det rigtige udstyr og en god portion fingerfærdighed. Den nemmeste måde at lave en solid og robust sokkel på er ved at benytte sig af fundablokke.

Hvad er en fundablok?

En fundablok er en H-formet betonblok, som kan anvendes til at bygge solide sokler med. Fundablokke bliver også kaldet sokkelblokke og udstøbningsblokke. Når du skal i gang med dit bygningsprojekt, skal du som bekendt begynde med fundamentet. For at bygge et fundament kan du støbe sokkelstøbninger ved hjælp af fundablokke. En fundablok benyttes som en slags støbeform, som både kan anvendes til at støbe sokler og vægge.

Skagenbeton.dk har et stort udvalg af fundablokke og kan også hjælpe dig med at finde den rigtige størrelse. Fundablokke bliver både benyttet af professionelle håndværkere og kyndige gør-det-selv-folk, da de både er nemme at have med og gøre og giver et flot resultat.

Sådan støber du en sokkel

Det kræver overraskende få trin at skabe en stærk og solid sokkel. Det første, du skal gøre for at støbe en sokkel, er at måle op og markere det område, hvor din sokkel skal være.

Det er vigtigt for et godt resultat, at du sørger for at underlaget er plant, før du begynder støbearbejdet. Du kan for eksempel anvende en muresnor for at sikre dig et plant underlag.

For at støbe en sokkel skal du placere fundablokke i forlængelse af hinanden i dit markerede område. Undersøg på forhånd, hvilke fundablokke der passer i størrelsen til dit projekt. Herefter skal du lægge armeringsjern ned i fundablokkene for at forbinde dem. Sidste skridt er at hælde beton i blokkene.

Fundablokke kan stables, så du for eksempel kan bygge en mur i haven eller en husmur. Hvis du kaster dig ud i at stable dine fundablokke, er det vigtigt, at du placerer dem forskudt fra nederste lag. Derudover skal du også huske at forbinde de andre lag med armeringsjern, inden du støber videre. En flot og solid sokkel kræver en god tålmodighed, da der er tale om præcisionsarbejde. Det kan godt betale sig at bruge god tid på at skabe en flot og lige sokkel. For når du først ser frugten af dit hårde arbejde i form af en flot og stabil sokkel, vil det være hele besværet værd.