Du ved det sikkert allerede: Søvn er én af de mest fundamentale faktorer for overskud, velvære og sundhed i hverdagen. Alligevel oplever utallige danskere urolig og utilfredsstillende søvn. Kroppen restituerer ikke tilstrækkeligt, når den optimale søvn ikke opnås – og det kan have fatale konsekvenser for din sundhed. Derfor er den gode søvn vital, for hvis ikke den opnås, vil kroppen tage skade.

Hvis du over en længere periode har oplevet utilstrækkelig og forstyrret søvn, kan det have effekt på dine evner til at huske, dit humør og ikke mindst din kapacitet til at rumme en stresset hverdag. Prioriter derfor din krops velvære ved at tage den behagelige søvn seriøst. I denne guide hjælpes du til at skabe det bedste grundlag for den gode seng i form af den rette seng.

Sengen skaber rammerne for din gode søvn

Optimalt set bør du, som voksent menneske, tilbringe mellem syv og ni timer hver nat i sengen. Denne er udgangspunktet for din søvn – og derfor har din komfort i sengen også afgørende betydning for din søvns kvalitet. Valget er seng er derfor vigtigt i processen hen imod den gode søvn.

Vi har forskellige størrelser og behov, ligesom forskellige faktorer spiller ind for vores oplevelse af velvære. Markedet afspejler disse mange krav til sengen ved, at der i dag findes et væld af senge, som du kan vælge imellem.

For at finde den rette seng er det derfor vigtigt, at du er klar over dine personlige præferencer. Foretrækker du en fast madras, der holder dig stabil i samme position? Eller er en blødere model, der tilpasser sig din krop, mere at foretrække? Hvilken afstand til gulvet finder du bedst – er det rart at sove lavt, eller finder du det bedre med en høj seng?

Der er mange spørgsmål at stille for at nå frem til den rette seng. Men svaret på alle dine forespørgsler har sengespecialister som https://sengetid.dk/collections/senge. Med den rette research finder du med sikkerhed modellen, der passer til alle dine behov blandt de tre typiske modeller.

Minimalistisk seng for den kvalitetsbevidste

Boxmadrassen har et enkelt look og egner sig til dig, der oplever, at for mange funktioner og hensyn bliver overflødigt. De boxmadrasser, der findes på markedet i dag, består af en lækker ramme, hvorpå benene monteres. Lettere bliver det ikke. Det er dog ikke sådan, at du med en simpel seng går på kompromis med kvaliteten. Tværtimod. Boxmadrasser produceres af langtidsholdbare materialer i høj kvalitet. For at opnå den rette støtte med sengen bør du være opmærksom på fjedertype og hårdhed – så bliver selv den simple seng tilpasset dine behov.

Høj luksus for den design- og komfortbevidste

Med en kontinentalseng sover du som en prinsesse. Med en madras bestående af flere lag i form af både boxmadras, polstring, springmadras og topmadras opnås den rette komfort, der med valg af den fasthed, der passer dig, ikke kan give en bedre søvn. Sengen har et højere design end klassiske senge – hvilket mange kunder finder fortræffeligt, da den øgede afstand til gulvet giver en behagelig oplevelse, når du stiger ud af sengen. Ligeledes fås kontinentalsengen oftest i lækre, stilistiske design.

Tilpasset position for den fleksibilitetsbevidste

Sengen bruges ikke blot til at sove i, men også i de sene aftentimer med en bog eller ved telefonen. Her imødekommer elevationssengen en række behov, som normale senge ikke tager højde for. Denne kan nemlig indstilles efter dine ønsker til liggeposition. Dette giver dig også mulighed for at ligge højere med ryg eller benene under søvnen, hvilket nogle finder yderst behageligt. Sengen bliver herved et møbel i soveværelset, der både med sin høje kvalitet og fleksibilitet skaber mulighed for god positionering og søvn.