Efterhånden vækker træpillegrill i højere grad danskernes interesse, og det er der god grund til. Ved at grille på en træpillegrill får du en unik mulighed for at tilberede din mad på en måde, hvor maden smager fantastisk og tilsættes en skøn aroma. Men hvad er en træpillegrill overhovedet? Og hvilken slags mad kan du tilberede på den? Få svar på de mange spørgsmål ved at læse med her på siden, hvor vi giver dig den ultimative guide til træpillegrill.

Enkelt princip og nem betjening

Når du anvender en træpillegrill – eksempelvis en Traeger grill – skal den tilsluttes strøm. Herefter putter du rene træpiller, der er godkendte til levnedsmiddeltilberedning, i en beholder. Fra beholderen transporteres træpillerne via en form for transportsnegl ud i brændeskålen, hvor de brændes af. Herved opstår røg og varme, der fordeler sig i grillkammeret i cook-boksen. Herigennem bliver maden tilberedt ved indirekte varme, og røgen passerer gennem træpillegrillens skorsten.

Når træpillegrillen når en temperatur på 74 grader og opefter, vil du blot kunne se en minimal udvikling af røg. Dette skyldes, at træpillegrillen forbrænder træpillerne konstant og jævnt – og netop dette giver maden en unik røgaroma. Det betyder også, at skorpen på kødets underside får en fantastisk røgning, som virkelig ser eksklusiv og lækker ud.

Træpillegrill er en all-rounder

Temperaturområdet på en træpillegrill er stort, og derfor fungerer træpillegrillen som en all-rounder. Du kan nærmest grille alt på træpillegrillen, uanset om du ønsker at tilberede med varmrøgning eller low and slow. Du kan smide bøffer, flæskesteg, steaks, kager, brød, pizza og meget andet på træpillegrillen, hvorefter tilberedningen foregår på nem vis. Faktisk kan du styre træpillegrillen mindst lige så nemt som en almindelig gasgrill.

Uanset hvad du vælger at tilberede på træpillegrillen, vil maden få en god aroma, idet den subtile og jævne røg anvendes. Faktisk kan du styre aromasmagen ved at anvende forskellige træarter. Her er populære valg bl.a. frugttræer såsom fersken, æble og kirsebær eller eg, hickory og mesquite. Mulighederne er mange, og derfor har du rig mulighed for at variere dine tilberedninger med en træpillegrill.

Vælg mellem flere forskellige prisklasser

Er du blevet hooked på idéen om en træpillegrill til den kommende sommersæson, kan du heldigvis vælge mellem flere forskellige prisklasser. Ønsker du en begyndermodel, kan disse fås til omkring 5.000 kroner, mens en model i mellemprisklassen koster fra 7.000 kr. Du kan også gå all-in og vælge en high-end træpillegrill, hvor priserne varierer fra model til model. Her kan du f.eks. få mulighed for indbygget WiFi og kontrollering af temperatur via din mobil.

Prisen på en træpillegrill er sat efter teknikken bag træpillegrillen og brug af materialer. De mest populære leverandører i Danmark er Traeger Grills, DPG og Yoder Smoker, og disse kan du altså med ro i maven købe en lækker træpillegrill hos.

Selvom danskerne først nu har fået øjnene op for træpillegrillen, har grilltypen længe været på markedet. Faktisk er træpillegrillen flittigt brugt i over 30 år ovre i USA, hvor de mange muligheder og fede features har taget amerikanerne med storm.