Der er intet som en bilferie langt væk fra hverdagens travle omgivelser. For det første er det langt mere miljøvenligt at rejse i bil frem for fly, og så har du mulighed for at opleve et nyt land og dets kultur meget tættere på, da du trods alt rejser igennem landet med din bil. Bilferie kan gøres på mange måder. Nogle er til campingpladsernes fred og ro, nogle vil gerne sove i bilens bagagerum og se på stjerner hele natten i den vilde natur. Uanset hvad du er til, er en bilferie magisk. Vi har lavet en guide, så du kan få den bedst mulige bilferie for dig og dine nærmeste.

Underholdning til børnene

Er det den store familietur, du er taget på, kan det være en udfordring at underholde ens børn i mange stive timer, som det nogle gange kan føles, når ens børn bliver utålmodige og urolige. Sørg for at have en masse snacks med, gerne sunde, så de ikke bliver hyperaktive og endnu mere utålmodige. Du kan også tage tabletten med, hvor I sammen som familie kan have downloadet en masse apps og spil, som kan underholde. Det kan være lærerige spil, så skærmtiden ikke er helt meningsløs. Sørg også for at have andre aktiviteter med, såsom en god børnebog eller tegnepapir. Det kan børn også fordrive tiden med. Du kan også downloade en række podcasts, som de kan lytte med på, mens I alle nyder udsigten fra jeres bilrude.

En god forsikring

Når man rejser med bil, er det vigtigt at have en god forsikring i tilfælde af, at man bliver udsat for tyveri. Man kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude, og nogle beslutter sig for at hapse ens ejendele. Selvom det langt fra sker for alle, er det superærgerligt, hvis det skulle gå ud over en selv. For det første kan det blive en rigtig dyr omgang, hvis man selv skal betale for alt det, man skal have erstattet, og for det andet kan man føle sig rigtig skrøbelig, hvis det sker, mens man er i udlandet. Her kan du læse om, hvad en god indboforsikring indeholder, og hvorfor du bør skaffe dig sådan en, hvis du ikke allerede har en. Du vil takke dig selv for det senere.

Sørg for, at bilen er i god stand

Uanset om du lejer en bil i det land, som du rejser i, eller om det er din egen bil, skal du helst gennemtjekke hele bilen, inden du kører i den. Sørg for, at alt i motorrummet er, som det skal være, at hjulindstillingen er i orden og at dækkene ikke er nedslidte. Det kan ende fatalt på vejene, hvis noget er i vejen med bilen, så tjek hellere bilen igennem en gang for meget end en gang for lidt.

Komfort er vigtigt

Skal man køre helt til Sydeuropa, er det mange timer, I kommer til at tilbringe i bilen. Sørg for, at dit sæde er blødt, at du har tæpper med, hvis det skulle blive koldt om aftenen, samt snacks og koffein til at holde dig vågen. Derudover gerne god musik, som kan holde dig i gang. Bliver du træt, skal du finde den nærmeste rasteplads og tage en hurtig lur, så du kan blive ordentligt klar til at køre videre. Lad endelig være med at sidde igennem din træthed, for pludselig lægger du ikke mærke til, at du lukker øjnene, og så kan det ende galt. Sørg også for, at du sidder oprejst i bilen, så du ikke får ondt i skuldre eller ryg undervejs. Skulle det ske, er det dog godt at have nogle Ipren eller andre smertestillende piller med i handskerummet, så du kan bide det værste