Grønne, røde, store, små og stikkende. Indendørs planter trender for alvor i danske hjem, og hvis du endnu ikke har gjort stuen lidt grønnere, er der god mulighed for at få lidt inspiration til indretningen med planter lige her. Planter giver dit hjem lidt af alt det, vi elsker ved haven, og så kan de definere din indretningsstil i lige så høj grad som møbler. Stift bekendtskab med de traditionelle, de skøre og de spiselige, og gør dit hjem lidt grønnere.

De traditionelle

Du kan få planter i alle størrelser og sætte dem i alle krukker. Hvis I har en stor fri plads i stuen eller gangen, kan en gulvplante være en god løsning. Det kan være alt fra oliventræer til mere eksotiske palmer eller store kaktusser. Er du mere til små eller mellemstore er filodendron og Pilea-planten blandt tidens mest trendy planter. Du kan også sagtens dekorere vindueskarmen på badeværelset med planter, hvilket har den fordel, at de på grund af fugten i rummet ikke skal vandes så ofte.

Hvis du har mangel på gulv- og hyldeplads, er hængeplanter helt sikkert noget for dig. Planterne kan være i alle mindre krukker og hænge i alt fra lædersnore til hjemmeflettede net. Hængeplanter kan let sættes op ved at skrue en krog i loftet. Hvis du har gipsvægge, er det dog bedre at finde en gardinstang eller hylde din plante kan hænge i.

De skøre

Til kategorien af skøre planter findes der et væld af forskellige vækster. Nogle skifter farve i løbet af dagen, imens andre opfrisker luften og fjerner lugt. En plante, der virkelig har gjort sit indtog i de danske hjem, er de såkaldte airplants. Det er planter, der typisk også hænger, men du behøver aldrig at vande dem – det klarer de nemlig selv. Airplants opsuger fugten i luften via deres rødder, som hænger frit fremme. Hvis du hører til en af dem, der har lidt svært ved at holde liv i planterne, er airplanten det helt perfekte bekendtskab. Til de skøre planter hører sig også de kødædende. Fantasifulde, farverige og behjælpelige med at skaffe insekter af vejen. De kødædende planter er et sjovt og lidt skævt indspark til indretningen. Den vil helt sikkert også falde i god jord på børneværelset.

De spiselige

Altankassen og urtehaven overlever måske ikke de dalende temperaturer, men du kan sagtens dyrke krydderurterne indenfor. Lav køkkenet til en lille urtehave, og hav altid friske, lækre krydderurter ved hånden. Rosmarin, timian, oregano, mynte og estragon er alle lette at dyrke, og der kan tilføjes en lang række krydderurter til listen. Hvis du er til lidt mere eksperimenterende krydderurter, kan du anskaffe dig en basilikum i rød eller en timian med smag af citron. I forhold til husets andre planter er krydderurterne billige, og du kan let skifte dem ud efter lyst og madsæson.